Присяга українського козака

Присяга українського козака

КЛЯТВА – ПРИСЯГА КОЗАКА УКРАЇНСЬКОГО КОЗАЦТВА

Во ім’я Отця і Сина і Святого Духа! Амінь!

Я. козак /козачка/_______________________, приймаючи клятву-присягу українського козака, перед Богом нашим Всевишнім, перед Українським народом, ім’ям моїх матері і батька, всім мені найсвятішим і найдорожчим, Святою нашою українською землею

КЛЯНУСЯ, що готовий віддати життя, захищаючи свободу нашого українського народу, його споконвічні порядки традиції та звичаї, самостійну Україну!

КЛЯНУСЯ, все своє життя щиро дбати про духовний, культурний і матеріальний добробут, моральне і фізичне здоров’я Українського народу, українську мову і культуру, високу Українську духовність, звичаї та традиції Українського Козацтва, виховувати своїх нащадків у дусі Українського Козацького Лицарства, бути всім, справді українським козаком – побратимом!

КЛЯНУСЯ, як зіницю ока берегти і плекати єдність Українського козацтва, як одного з найвагоміших гарантів єдності українського суспільства і всього українства світу. Рішуче боротися проти щонайменших спроб порушення Статуту Українського козацтва, а також цілеспрямованої діяльності, направленої на розпалювання ворожнечі та розкол єдності Українського козацтва.

ПРИСЯГАЮ, що буду стояти на смерть за державність, свободу і незалежність України, недоторканість її кордонів, і її територіальну цілісність. До останнього подиху і останньої краплини крові служити Україні. Мужньо і рішуче, не покладаючи своїх сил, сприяти органам правопорядку боротися із злочинністю, захищати життя і здоров’я, права і свободи громадян, державний устрій і громадський порядок.

Якщо ж я порушу цю Клятву, то нехай Свята українська земля не прийме моє тіло і буду я проклятим моїм родом і українським народом, і нехай покарають мене Бог і чесний вирок моїх побратимів-українських козаків.

Присягаю на Святій Біблії перед усіма козаками.

Слава Всевишньому!

Навіки слава Богу нашому!

Слава Україні! І слава її героям!

Слава Українському козацтву!