Черкаське крайове товариство Українського козацтва підтримує ідею творення Української політичної нації

05 Окт Черкаське крайове товариство Українського козацтва підтримує ідею творення Української політичної нації

1 жовтня 2021 р., напередодні святкування Дня вчителя, у Черкасах відбулася зустріч творчої інтелігенції з народним депутатом України Володимиром В’ятровичем та відомим журналістом, політв’язнем, який протягом 3-х років був незаконно утримуваний у путінських буцегарнях, Романом Сущенком. Участь у ній узяли представники ЧКТ УК.

Під час спілкування було запропоновано чимало конструктивних ідей, дано належних оцінок. Передусім висловлене тверде переконання щодо унікальності українського народу, самобутності його культури, історії, місця в сучасному глобалізованому світі. Сусід Путін програє Україні вже тому, що нинішня українська молодь, діти не є совками, як їхні однолітки в Росії й Білорусі.

Окремо наголошено на завданні українців за жодних обставин не допустити стирання пам’яті про козацтво, Героїв Холодного Яру, УПА, Майдани новітньої історії. Водночас, їм, українцям, належить здолати небезпеку, яка йде від паліїв гібридної війни, що прагнуть переінакшити пам’ять і на свій лад використати трагедію Бабиного Яру та інші сумні сторінки історії України.

Ключовою ж є ідея творення Української політичної нації, тобто політичної нації саме як української. До цього спонукає позитивний досвід багатьох цивілізованих народів. На сьогодні тут маємо ще багато труднощів і перешкод, скажімо, лише близько 20% чинного депутатського корпусу Верховної Ради України є стійкими патріотами й власне українцями. А це сфера відповідальності всіх: і еліти, і громадян.

Творення Української політичної нації, розбудова національної держави можлива лише тоді, коли кожен і всі будуть боротися за ці пріоритети до кінця. Зрештою, ми – українці – уже є переможцями; бодай тому, що попри всі зусилля ворогів українського народу й культури, ми – є.

Принагідно щиро дякуємо В. В’ятровичу та Р. Сущенку за цікавий, змістовний і корисний діалог!

Слава Україні!

Прес-центр ЧКТ УК

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment