Черкаське крайове товариство Українське Козацтво презентувало книгу «Черкащина козацька»

12 Июн Черкаське крайове товариство Українське Козацтво презентувало книгу «Черкащина козацька»

У приміщенні Черкаського державного архіву Черкаської області відбулась офіційна презентація книги «Черкащина козацька». Ідея створення книги, а заодно і керівником проекту є Віталій Чепелуха – Польовий гетьман Центрального округу Українського козацтва, отаман Черкаського крайового товариства УК, генерал-отаман УК. Левова частка статей у книзі належить Юрію Присяжнюку – раднику Гетьмана УК з національно-патріотичного виховання молоді, заступнику отамана ЧКТ УК, генерал-осавулу УК, доктору історичних наук, професору ЧНУ ім..Б.Хмельницького.

 

Над презентаційною книгою трудилися більше року. Підсумовуючи нелегку працю Віталій Чепелуха звернувся до присутніх:

– Ця книга це не просто демонстрація нашої роботи, історичні праці, це щось значно більше. У нас є сайт – це так би мовити електронний архів нашої роботи. Там міститься понад 200 відео та інші матеріали, але це інформаційні технології і сучасність. Книги це значно важливіше, те що проходить крізь сотні років від предків до їх наступників. Саме тому ми зосередились на цій роботі і сьогодні маємо такий результат нашої праці.

Місце презентації обрали не випадково, адже саме державний архів Черкаської області це те місце де можна зануритись у точну і правдиву історію нашого краю. Дізнатися всі секрети і особливості. Тож внести частку історії Черкаського крайового товариства «Українське Козацтво» було дуже почесно.

Під час презентації про роботу козаків детально дізнавалась Клименко Тетяна Анатоліївна – директор Державного архіву Черкаської області. Вона зізнається, що її приємно вразила постійна робота козаків, їх невичерпна енергія і жертовність для України:

  • Під час сьогоднішньої презентації я із своїми колегами дізналися скільки всього про Вашу роботу. Ми навіть не уявляли скільки часу і сил Ви вкладаєте у цю важливу роботу. Ми сподіваємось що така наша співпраця із Вами буде продовжуватись.

Для того аби про роботу козаків, їх здобутки, підтримку Збройних Сил України та багато інших благих справ дізналися наступні покоління, рішенням отамана було передати до архіву декілька зразків книги:

  • Це дуже почесно та історично важливо передати нашу книгу «Черкащина козацька» до Державного архіву Черкаської області. Справді, це наш такий вклад для того аби в майбутньому з його полиці робились якісь нові історичні праці, досліджувалась історія козаків нашого з Вами періоду, саме як ми працювали, що робили і чим примножували здобутки наших предків для наших нащадків.

Прес-центр ЧКТ УК

 

 

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment