Черкаське крайове товариство Українського козацтва подякувало багаторічним переможцям гри «Сокіл» («Джура»)

09 мая Черкаське крайове товариство Українського козацтва подякувало багаторічним переможцям гри «Сокіл» («Джура»)

Десять років поспіль учителі та учні Тернівської ЗОШ І–ІІІ ступенів (Черкаський район), вони ж козаки й берегині Тернівської козацької сотні імені Івана Сірка беруть активну участь у Всеукраїнській дитячо-юнацькій військово-патріотичній грі «Сокіл» («Джура»). Отже, особливістю діяльності колективу, який досягнув значних, а головне щорічних успіхів на районному, обласному та власне всеукраїнському рівні, є його приналежність до сучасного громадського козацького руху, котрий в останні роки також переживає значне піднесення, зокрема й на Черкащині. Поєднання козацьких традицій з передовим виховним досвідом, помножене на ентузіазм та самовіддачу активу, очолюваного директором (отаманом) Анатолієм Шулежком, забезпечили цей справді чудовий результат.

7 травня 2021 р. козацтво Тернівської сотні підвело підсумки цьогорічної участі в грі «Сокіл» («Джура»). Умови карантину, пов’язаного зі світовою пандемією Covid-19, змусили «джур» обмежитися шкільним рівнем підготовки й звітності. Проте це аж ніяк не применшує здобутки чотирьох роїв юних козачат, які продемонстрували блискучий стройовий вишкіл, дисциплінованість, наполегливість, старанність, ефективність у всіх видах змагань, зрештою – щирий патріотизм. Важливо зазначити, що такий результат вдалося досягнути зокрема й завдяки співпраці козаків із Тернівською ОТГ, яку на заході представляв її очільник Юрій Кривда. Враховуючи все вищезазначене, отамана Тернівської козацької сотні А. Шулежка нагороджено козацькою відзнакою.

 

Під час дійства відбулася презентація книжки «Черкащина козацька» (Черкаси, 2021, 335 с., гол. ред. Людмила Шитюк), яка нещодавно побачила світ. Її провів керівник проекту, отаман ЧКТ УК В. Г. Чепелуха. Він поінформував присутніх про зміст, структуру, особливості презентаційно-іміджевого видання, наголосив на внеску в його підготовку до друку отамана та всього козацтва Тернівської сотні, коротко зупинився на труднощах та значенні проведеної роботи.

На запрошення А. Шулежка гості ознайомилися з музейними експозиціями Тернівської школи, більша частина яких так чи так присвячена козацькій тематиці.

Дякуємо тернівським козакам за плідну багаторічну роботу!

Слава Україні!

Прес-центр ЧКТ УК

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment