Черкаське крайове товариство Українського козацтва у Христинівському ліцеї

13 Окт Черкаське крайове товариство Українського козацтва у Христинівському ліцеї

12 жовтня 2020 року в м. Христинівка в «Христинівському ліцеї» пройшов захід, присвячений Дню Українського козацтва та Дню захисника України.
Вже десятий рік поспіль учні десятих та четвертих класів урочисто дають присягу на вірність українській землі. І щороку в цей день на святі присутні шановні гості – представники українського козацтва, учасники АТО, волонтери. І цей рік не став винятком. З радістю відвідали свято польовий гетьман центрального округу Українського козацтва, отаман ЧКТ УК Віталій Чепелуха, отаман Христинівського полку Українського козацтва Валерій Костюк, отець ПЦУ Геннадій та осавул ЧКТ УК Сандига Леонід ,які провели
посвяту козацької молоді. Цього року приєднався і осавул Христинівської козацької організації поет-пісняр Василь Іванович Кошнелюк.
На початку свята директор закладу Кравченко Людмила Петрівна привітала всіх присутніх з наступаючим святом Покрови та вручила Реєстрову грамоту учням 1-Б , які відтепер є Козацьким класом, що має обов’язки, права та привілеї, обумовлені Статутом Українського козацтва. Маленькі козачата продемонстрували свої знання про кодекс козацької честі, ознайомили присутніх зі своїми роями та заспівали пісню малих козачат. Наступними посвяту пройшли учні четвертих та десятих класів. Вони отримали з рук Віталія Григоровича реєстрові грамоти, а учні десятих класів щей посвідчення. По закінченню дійства на території школи учнями спільно з гостями були посадженні туї, які на честь свята подарував нашому закладу Костюк Валерій Васильович.
Свято завершилось традиційною козацькою кашею.
Такі патріотичні заходи вкрай необхідні нашому підростаючому поколінню та молоді! У цей складний для України час потрібно знаходити те, що єднає нас – різних, проте рівних громадян вільної держави. Радісно, що українська молодь ревно береже історичну пам’ять нашого народу і популяризує його традиції.

 

Прес- центр ЧКТ УК.

 

 

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment