Черкаське крайове товариство Українського козацтва гордиться успіхами козаків Тернівки

19 Июн Черкаське крайове товариство Українського козацтва гордиться успіхами козаків Тернівки

 

На Черкащині завершився ІІ (обласний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Конкурс, що відбувається під егідою Міністерства освіти і науки України, уже давно привертає увагу громадськості. За її участі він претендує на те, аби послідовно розвивати в сучасних українців славні козацькі традиції вільнолюбства, самоповаги, шляхетності, відтак не обмежуватися військово-патріотичними рамками, а виконувати більш почесну місію націотворення. Власне таких перспектив прагнуть козаки краю, який дав Україні Б. Хмельницького та Т. Шевченка.

Фінальна частина ІІ етапу відбулася в Черкасах, на базі Козацького дитячого табору відпочинку «Дахнівська Січ». Участь у ньому взяла 21 команда. Юні козаки й берегині змагалися в 10 конкурсах. Чудовий результат вкотре продемонстрував підрозділ ЧКТ УК, який представляє Тернівську середню школу Смілянського району.

Завдячуючи власному сумлінню, старанності, самовіддачі, юні козаки з Тернівки вибороли 4 перших місця і 2 третіх. Цей успіх забезпечив творчому й дружньому колективу загальне Перше місце, що дає йому право представляти Черкаську область на ІІІ етапі конкурсу, який цього річ відбудеться в липні місяці в Дніпрі.

Старшина і все козацтво ЧКТ УК щиро вітає своїх побратимів із Тернівської козацької сотні імені Івана Сірка, насамперед її досвідченого наставника – отамана, директора школи Анатолія Васильовича Шулежка. Знаємо, що перемоги на етапах Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») не даються легко. Тож, Ваші успіхи – це результат небайдужого ставлення до справи, багаторічної копіткою роботи, часто за рахунок власного відпочинку й коштів.

Дякуємо за службу Українському народу, його молодому поколінню!

Слава Україні!

Прес-центр ЧКТ УК

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment