Черкаське крайове товариство Українського козацтва взяло участь у факельній ході приуроченій до 110-ї річниці з Дня народження Степана Бандери.

02 Янв Черкаське крайове товариство Українського козацтва взяло участь у факельній ході приуроченій до 110-ї річниці з Дня народження Степана Бандери.

З першого дня 2019 року Черкаське крайове товариство Українського козацтва розпочало свою діяльність із вшанування великого героя України Степана Бандери, одного з лідерів українського національного руху  XX століття.

01 січня 2019 року ГО «Козацтво Маньківщини»  ЧКТ УК разом з ГО «Свобода» та «Національний корпус» взяли участь у факельній ході приуроченій до 110 річниці з Дня народження Степана Бандери. Хода прослідувала через селище Маньківка до пам’ятника Т.Шевченку , де після виконання Гімну України й відбувся мітинг.

Отаман ГО «Козацтво Маньківщини» ЧКТ УК осавул УК Петро Карпенко,  у своєму виступі до присутніх зазначив:

Треба відзначити, що оцінки Степана Бандери як у Росії, так і в Україні вкрай полярні. Цікаво, що поняття «бандерівці», похідне від його прізвища, у Росії поступово стало загальним і застосовним до всіх українських націоналістів, незалежно від ставлення до Бандери. В Україні він користується популярністю, головним чином, серед жителів західних областей, але для багатьох українців його ім’я стало символом боротьби за незалежність України.

Після чого хвилиною мовчання вшанували пам’ять про  борця за незалежність України, С.Бандеру, полеглих на Майдані під час революції гідності, захисників Сходу України в зоні АТО.

 

 

ПРЕС_ЦЕНТР ЧКТ УК,

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment