Черкаське крайове товариство Українського козацтва вшановує пам’ять невинних жертв совєтського Голодомору

25 Ноя Черкаське крайове товариство Українського козацтва вшановує пам’ять невинних жертв совєтського Голодомору

 

                   24 листопада 2018 р. українці, люди доброї волі всього світу відзначили 85-ті роковини трагедії ленінсько-сталінського Голодомору. Власне йдеться про низку рішень і діянь більшовицької влади в 1920 – 1940-х рр., які вповні підпадають під визначення геноциду. Цілеспрямоване вбивство голодом мільйонів нічого невинних людей, яке тривалий час практикували російські комуністи, лишило глибокий слід у психології кількох поколінь українців, стерло, викривило їхню історичну пам’ять, але в сучасних умовах правда таки повертається до людей.

У Черкасах заходи відбулися за вже традиційним сценарієм: молебень біля пам’ятного знаку жертвам Голодомору в Соборному парку, поминальна хода та акція «Запали свічку» на Соборній площі. Приємно відзначити, що пам’ятання жертв штучної трагедії певною мірою об’єднали громадян. Принаймні представники кількох патріотичних християнських конфесій продемонстрували, що задля України, Добра й Справедливості вони готові бути разом.

Участь у заходах взяли козаки й берегині ЧКТ УК, зокрема В. Чепелуха, В. Магеррамов, Л. Сандига, Р. Смілянець, Д. Цуканов, Д. Найбоченко, Ю. Присяжнюк та В. Присяжнюк. Вони підтримали всі починання громадськості, церкви й влади, допомогли вирішити деякі організаційні питання.

Радник Гетьмана УК, історик Юрій Присяжнюк  в своєму інтервью СМІ сказав:

Особливо треба наголосити на підтримці козацтвом тих нових тенденцій, які простежуються останнім часом у вшануванні жертв і осуді катів Голодомору. Насамперед це єднання всіх патріотичних сил навколо ідеї духовної та національної згуртованості українців, формування адекватної історичної пам’яті про геноцид Українського народу, посилення наукової роботи стосовно висвітлення повної правди про трагічні сторінки України совєтської доби, також розуміння того, що зло під назвою «Голодомор» прийшло до нас із Москви, а ще зміцнення впевненості, що історія, навіть така сумна й болюча, має робити українців сильнішими. ЧКТ УК готове нарощувати спільні зусилля, зокрема й на міжнародному рівні, для посилення цих, затребуваних часом перемін.

Слава Ісусу Христу!

Царство Небесне і Вічна пам’ять невинним жертвам Голодомору!

Слава Україні!

 

 

Прес-центр ЧКТ УК

 

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment