Черкаське крайове товариство Українського козацтва підтримує «Козацьку толоку» освітян…

02 Ноя Черкаське крайове товариство Українського козацтва підтримує «Козацьку толоку» освітян…

 

Протягом багатьох років ГО «Українське козацтво» всебічно сприяє патріотичним рухам в Україні. Особливу увагу приділяє тим змаганням, іграм, конкурсам, квестам, які покликані покращувати національне, військове, фізичне вихованню учнівської та студентської молоді. Це один із головних напрямків діяльності Українського козацтва як такої

31 жовтня 2018 р. Черкаське крайове товариство УК взяло участь у реалізації просвітницької програми з військово-патріотичного виховання, яка впроваджується на Черкащині, відома під назвою Всеукраїнської дитячо-юнацької гри «Сокіл» («Джура»). Доречно зазначити, що підрозділи (рої) юних козаків Шевченківського краю вже не один рік поспіль належать до провідних осередків нашої країни. І ми принагідно дякуємо своїм отаманам, козакам, джурам із с. Тернівки Смілянського району (А. Шулежку, його побратимам і джурам), смт Маньківки (П. Карпенку), с. Руської Поляни Черкаського району (В. Коломійцю, С. Титаренку), с. Вікнино Катеринопільського району (В. Курашу) та ін. за якісну роботу, багаторічну службу цінностям і інтересам Українського народу.

Міський семінар-практикум «Козацька толока. Шляхи реалізації нового Положення про… гру «Сокіл» («Джура»)», у якому взяли участь понад 250 осіб, організував Департамент освіти та гуманітарної політики, зокрема Міський методичний кабінет. Від ЧКТ УК у його роботі участь взяли крайовий хорунжий Юрій Присяжнюк, отаман полку ім. Б. Хмельницького Валерій Магеррамов, козак Данило Цуканов. У своїх промовах вони висловили низку оригінальних ідей, спрямованих на плідну співпрацю громадських організацій і державних структур, на оптимізацію конкурсу в контексті глибокого вивчення уроків історії, формування національної історичної пам’яті, уславлення Героїв українського козацтва та нації. Ю. Присяжнюк і В. Магеррамов відповіли на питання вчителів і гостей семінару щодо новітніх наукових поглядів на минувшину козацтва, форм, змісту та результатів діяльності сучасного українського лицарства.

Цікавими були практичні етапи семінару. Усі присутні на заході мали змогу позмагатися у «Козак-квесті», пройти туристичну смугу перешкод, виявити свою вправність у боротьбі на палях, відпрацювати методи евакуації потерпілого в надзвичайних ситуаціях, випробувати свою влучність у тирі, взяти участь в інших практичних заняттях.

ЧКТ УК дякує директору департаменту С. Воронову, завідуючі ММК І. Косенковій, методисту ММК С. Прокопенку, дирекції Черкаської спеціалізованої школи №28 (Т. Скорик) за запрошення, висловлює сподівання на подальшу конструктивну співпрацю.

 

Слава Україні!

 

 

Крайовий отаман ЧКТ УК

Віталій Чепелуха

Крайовий хорунжий ЧКТ УК,

проф. Юрій Присяжнюк

 

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment