Черкаське крайове товариство Українського козацтва всебічно підтримує патріотичні заходи в школах

13 Окт Черкаське крайове товариство Українського козацтва всебічно підтримує патріотичні заходи в школах

Уже не є секретом, що в останні роки колективам навчальних закладів України, зокрема й Шевченківського краю, вдалося пожвавити національно-патріотичне виховання. Коротко визначаючи причину, варто зазначити, що таким чинником, як не дивно, стала війна. Екстремальні умови бойових дій, зразки мужності й героїзму, які часто пов’язані з іменами рідних і близьких, на жаль, далеко непоодинокі випадки непоправних втрат видимо змінили свідомість людей, причому не лише воїнів, волонтерів, а й мільйонів громадян «мирного тилу».

Приємно, що педагогічні працівники, серед яких чимало козаків і берегинь Українського козацтва, дедалі частіше намагаються впровадити нові, інтерактивні форми виховного впливу на юних українців. І не дивно, бо життя сучасної школи напрочуд поінформоване та динамічне. Саме з урахуванням цих особливостей 12 жовтня 2018 р. на базі Черкаської ЗОШ №6 було організовано й проведено І міський учнівський квест з історії українського козацтва, присвячений Дню українського козацтва та Дню захисника України, в якому активну участь взяли козаки Черкаського крайового товариства (цього разу разом з побратимами-запорожцями).

 

Квест – дуже ефективна форма виховання й водночас навчання, оскільки від учасників вимагаються як добрі знання, так і неабияка кмітливість, гнучкість міркування, спортивно-атлетична вправність. Команди, а всього їх було 15, загалом успішно впоралися з завданнями. Кращими стали учні ЗОШ №25, які й вибороли перемогу.

Козаки ЧКТ УК (Віталій Чепелуха, Юрій Присяжнюк, Леонід Сандига, Валерій Магеррамов, Степан Титаренко, Людмила Дорошко, Олег і Світлана Чепелухи, Дар’я Найбоченко, Юлія Дзюра, Данило Цуканов) виконали значну роботу як організатори та члени журі квесту. Вони ж активно приєдналися до нагородження учасників і переможців конкурсу, виділивши для цієї справи особисті кошти.

Користуючись нагодою, козаки щиро дякують директору Івану Шарапі й усьому колективу ЗОШ №6, методисту історії Черкаського міського управління освіти Юрію Трубіну за оригінальну й продуктивну співпрацю.

 

Принагідно вітаємо всіх освітян, учнів та студентів з великими святами, в яких духовне начало тісно переплелося з національними устремліннями українців, їхньою героїкою, причому як сивої давнини, так і останніх років!

 

Слава Україні!

 

 

Крайовий отаман Віталій Чепелуха,

крайовий хорунжий, проф. Юрій Присяжнюк

 

 

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment