Черкаське крайове товариство Українського козацтва – ставить в приклад джур рою «Терен »Тернівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів

12 Июн Черкаське крайове товариство Українського козацтва – ставить в приклад джур рою «Терен »Тернівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів

                              Найменші і наймолодші – але знову найсильніші

Здобути перемогу завжди важко, а втримати її вдвічі складніше. Проте цей вислів не дуже стосується тернівчан, козацької сотні ім.Івана Сірка, зокрема джур рою «Терен» Тернівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, які на одному подиху пройшли перший районний,  а згодом і другий обласний етапи Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»(«Джура»).

DSCN3108

            ІІ етап цієї гри проходив з 24 по 28 травня в мальовничому місці над Дніпром в районі села Свидівок Черкаського району і зібрав найбільшу кількість команд за всі роки проведення «Джури» – 23. Наша команда була чи не наймолодшою за віком серед усіх учасників, але як відзначив один із суддів: « Тернівським джурам жаги і волі до перемоги не позичати». Вже в перший же день змагань команда заявила, що не даремно вона носить чемпіонське звання в цій грі. В конкурсі «Добре діло»(готували вчителі Кочерженко О.А., Шумейко Л.А., Ярова О.І.) їм одноголосно було присуджено перше місце. Свій успіх джури закріпили і на другий день. Виявляється цифра «13»(саме цей порядковий номер випав на три подальші етапи) не така вже і погано магічна.  Якщо у «Впоряді» прогнозувалося нам призове місце, і воно було здобуте, причому найвище, то в змаганнях з надання першої домедичної допомоги «Рятівник»(готували вчителі Одородько Ю.С., Карпенко Н.А., Приймак Ю.В.) юні козачата,  проявивши свої знання і вміння, вибороли друге місце серед усих команд. Потім були силові змагання з перетягування линви(7 місце, Волошин Р.А.), де ми поступилися у впертій боротьбі сильній команді з м. Канева, стрільби з пневматичної зброї – 4 місце(вчитель Надгребельний  О.А.), мистецький конкурс «Ватра» (Кочерженко О.А., Слабій Н.І., Задорожна Л.А.)- п’ята позиція. Таке ж місце рій «Терен» отримав і в історичному конкурсі «Відун»(Усов А.О.), третіми були на туристсько-спортивній смузі перешкод(тренер Михайлова А.В.), знову вибороли перше місце в таборуванні(Коломієць І.І., Холоденко С.В., Черненька О.М., Холодняк А.В.).

DSCN3075

    Всі п’ять днів, починаючи з першого, тернівські джури утримували лідерську позицію. А в спину «дихали» добре підготовлені  рої Звенигородського, Камянського, Шполянського і  особливо Черкаського районів та міст Черкаси і Сміли. Осічка на якомусь із етапів могла опустити  команду в турнірній таблиці нижче першого і навіть двох наступних призових місць. Проте психологічний клімат в команді, вміле і професійне керівництво з боку керівника рою Шулежка А.В. та виховника  Тараненка І.М., а також  підтримка з боку батьків дало змогу команді впевнено дійти до перемоги.          Ось імена наших чемпіонів: Бугеря Маргарита, Буряк Євген, Селюкова Анна(учні 9 класу), Лисенко Олександр, Канавенко Богдан(10 клас), Вільчик Олександра, Одородько Роман, Дишлевий Артем, Волошина Софія(8 клас). Попереду ІІІ Всеукраїнський етап в м. Харкові. Нові приготування, нові клопоти, та відступати ми не звикли, бо маємо твердий характер і дух козацький.

                  П’ять років джури рою «Терен» утримують лідерську позицію в області. Кожного року змінюється склад команди, і тільки результати обласного етапу не змінні – «Терен» знову перший і найкращий. Не змінні і ті,  хто їх готують і виховують. Сьогодні батьківський комітет Тернівської ЗОШ висловлює щиру подяку насамперед директору школи  Анатолію Васильовичу Шулежку, вчителю фізики Тараненку Івану Миколайовичу, заступнику директора з навчально-виховної роботи Гончаренко Ользі Вікторівні, педагогічному колективу в повному складі, вчителю предмету «Християнська  етика»  отцю Михайлу Шевчуку та іншим за те, що з наших дітей готують справжніх патріотів.

       Прес-центр ЧКТ УК,

 

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment