Черкаське крайове товариство Українського козацтва співпрацює за проектом Холодноярської Прощі 2017

16 мая Черкаське крайове товариство Українського козацтва співпрацює за проектом Холодноярської Прощі 2017

15 травня 2017 р. у Черкасах, на базі Черкаського національного університету імені Б. Хмельницького та Черкаського державного технологічного університету відбулися наради з питань популяризації та організаційного забезпечення цьогорічної Холодноярської Прощі. Ініціатором і модератором заходів виступає, як відомо, Черкаська єпархія УПЦ КП в особі митрополита Черкаського і Чигиринського, владики Іоана. Він, а також протоієрей Анатолія та інші священики єпархії проводять нині значну роботу, щодо всебічної підготовки Холодноярської Прощі, намагаються підняти її статус до національного рівня.

image (5)

Активну участь в обох нарадах узяла делегація ЧКТ УК, очолювана крайовим отаманом Віталієм Чепелухою. Принагідно козаки дякують ректорам Олександру Черевку й Олегу Григору за надану можливість викласти своє бачення та запропонувати оригінальні ідеї стосовно очікуваного військового паломництва на Черкащині.

image (2)

Козацтво долучається до Холодноярської Прощі наступним чином. По-перше, пропагує й передає досвід своєї участі в першій Прощі, яка відбулася в Холодному Яру в 2015 році. По-друге, підтримуючи більшість починань організаторів, чітко визначає ідейно-світоглядні орієнтири проекту як духовного, національного, людино-центричного. По-третє, готується взяти безпосередню участь у забезпеченні безпеки заходу, вирішенні окремих господарсько-технічних питань, а за потреби – готове організувати й провести потужну локацію в одній із визначених організаторами місцевостей.

image (6)

Окрім того, козаки скористалися нагодою, аби під час нарад опрацювати питання практичної взаємодії з повноважними представниками церковних та університетських структур.

 

Слава Ісусу Христу! Слава Героям Холодно Яру! Слава Україні!

Крайовий отаман із усіма козаками-побратимами ЧКТ УК

 

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment