Черкаське крайове товариство Українського козацтва в гостях в Черкаській спеціальній ЗОШ-інтернаті Черкаської обласної ради для дітей з особливими потребами

01 мая Черкаське крайове товариство Українського козацтва в гостях в Черкаській спеціальній ЗОШ-інтернаті Черкаської обласної ради для дітей з особливими потребами

Цього тижня комунальний заклад   «Черкаська спеціальна загальноосвітня  школа – інтернат I–III ступенів Черкаської обласної ради» відсвяткувала свій День народження. Зі святом навчальний заклад привітали козаки Черкаського крайового товариства Українського козацтва на чолі з його отаманом Віталієм Чепелухою.
image (11)
 До сьогоднішнього свята готувалися з любов’ю, пригадали історію школи, не обійшлося і без нотки ностальгії .
 Ця школа дала путівку в життя  тисячам дітей з усієї Черкаської області, які через вади здоров’я не можуть навчатись  в загальноосвітній школі, але вони можуть і мають право стати гідними громадянами своєї країни. В закладі дітей виховують ввічливими, добрими та працелюбними. Щодня  учні школи мають уроки праці, на яких майструють різноманітні поробки. В цей святковий день кращі свої роботи передали козакам-атовцям, аби ті відвезли на фронт нашим захисникам, а козаки в свою чергу з нагоди дня народження школи подарували  дітям  солодкі подарунки.
image (8)

Крім вміння майструвати, учні школи мають багато талантів і багато з них є справжніми  артистами. Концерт, влаштований учнями школи, – майже професійний  і дуже душевний.

image (4)

Після концерту діти «розібрали» по класам гостей – давніх друзів школи –  пригощаючи їх чаєм та пирогом , який виготовили кухарі школи. В такій не звичній атмосфері відбулась тепла та відверта розмова з козаками -атовцями про війну , де діти уважно слухали та задавали запитання всім гостям.

image (7)

У Черкаського крайового товариства Українського козацтва  склались тісні стосунки зі школою, тому саме на цьому заході було підписано угоду про співпрацю ЧКТ УК з школою, адже козаки тут не вперше, і є частими гостями на їхніх заходах.

image (15)

– Ми вдячні закладу за кожну дитину, не втрачену для суспільства, і вважаємо, що суспільству необхідно більше  знати та поважати заклад, роботою якого ми пишаємось. Коли в родині народилась дитина, якій потрібна спеціальна допомога для розвитку, то за такою допомогою потрібно звертатись до професіоналів, як це робиться в цивілізованому світі! І дуже добре,що в нашому місті є такі професіонали та така школа «сімейного типу»

Слава Українській молоді!

Слава Українським педагогам!

Слава Україні!

Крайовий отаман ЧКТ УК Віталій Чепелуха.

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment