Черкаське крайове товариство Українського козацтва організувало проведення Ради Генеральної старшини УК

09 Мар Черкаське крайове товариство Українського козацтва організувало проведення Ради Генеральної старшини УК

Проведення Ради Генеральної старшини Українського козацтва – своєрідний інтелектуальний бій, оскільки це дійство передбачає гостру, інколи безкомпромісну дискусію навколо злободенних питань розвитку українського суспільства. Надто непростих в умовах новітньої російської агресії, найбільш видимими сторонами якої стали анексія Криму та розгортання Кремлем бойових дій на Донбасі. Цього разу Рада відбулася в стінах Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького, а все потрібне для її проведення забезпечили отаман та старшина ЧКТ УК.

sujgbw0HHjo

Порядок денний передбачав розгляд питань, прийняття рішень про участь Українського козацтва, його регіональних товариств і підрозділів у посиленні безпекової політики держави. Йшлося про співпрацю з офіційними установами та громадськими організаціями, принагідно про посилення відповідальності конкретних посадовців. Учасників Ради турбували й інші проблеми, зокрема кадрове забезпечення національно-патріотичного виховання в середніх школах. Адже не секрет, що багато організаторів навчально-виховного процесу ще самі далекі до розуміння тих завдань, які стоять нині перед країною та громадянами.

10

Показовою для проведення Ради Генеральної старшини Українського козацтва стала усна заява черкаського військово-козацького капелана о. Анатолія, з якою після молитви звернувся до Гетьмана, Генеральної старшини УК, усіх присутніх козаків про прийняття його в лави Українського козацтва. Посвята, вітальне слово та ексклюзивно підписаний наказ засвідчили про появу в середовищі організації козака-побратима, який за обов’язками, а головне – покликанням душі та власними переконаннями відтепер виконуватиме почесну місію духовного (православного) богослужіння в ЧКТ УК.

GU1OKO6OB2A - копия

На Раді Генеральної старшини УК були присутні козаки та берегині Черкаської гімназійної сотні ім. Святослава Хороброго. Хотілося б зазначити, що через три місяці вони завершують своє навчання в цьому навчальному закладі, змінять свою прописку, вочевидь стануть студентами ВНЗ України та зарубіжжя. Гетьман УК, Генеральна та крайова старшина висловили побажання святославівцям ніколи не забувати, що вони козаки, холодноярці, українці, з гідністю несли ці звання протягом усього життя.

6pgQ9bjYdq8

Принагідно Гетьман М. Пантелюк, Генеральна та крайова старшина УК висловлюють вдячність ректорату ЧНУ ім. Б. Хмельницького за надану їм можливість провести свої заходи у стінах навчального закладу, а також за тривалу співпрацю.

Крайовий хорунжий ЧКТ УК,

проф. Юрій Присяжнюк

 

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment