Черкаське крайове товариство – провідний осередок Українського козацтва.

11 Янв Черкаське крайове товариство – провідний осередок Українського козацтва.

Шановні читачі сайту!  У перші дні 2017-го року козаки й берегині Черкаського крайового товариства Українського козацтва бажають вам нових перемог, творчих здобутків, добробуту, як найкращого національного та європейського майбутнього!

Принагідно ми закликаємо всіх українських патріотів, громадян доброї волі (інтелектуалів, керівників, бізнесменів) долучатися до благородної справи: стверджувати в людях духовну (християнську) довершеність, а в суспільстві – мир, процвітання, серйозні національні перспективи.

За останні роки Черкаське крайове товариство  УК  зробило відчутний крок у своєму розвитку. Ряди козацтва поповнили сотні людей різного віку та соціального статусу – від учнів середніх шкіл до поважних пенсіонерів. Козаки й берегині в одностроях з’явилися в багатьох колективах області; на цій основі вдалося сформувати кілька нових боєздатних підрозділів.img_3088-1

Козацтво Шевченківського краю гідно представлене на Всеукраїнському рівні: його повпреди обіймають посади заступника гетьмана УК, генерального писаря УК, генерального хорунжого УК, генерального осавула УК, радника гетьмана УК з національно-патріотичного виховання. Абсолютна більшість заходів в регіонах України відбувається за їхньої активної участі.

Громадська організація, яку ми представляємо, козацька за духом і формою, але варто розуміти: її сутність більш вичерпно виражена українським змістом. Іншими словами, Козацтво тому й Українське, що УКРАЇНУ воно сприймає як найвищу універсальну, тобто об’єднуючу цінність і, водночас, головний пріоритет своєї діяльності.

Вітаючи побратимів, увесь Український народ із початком 2017-го року, Різдвом Христовим та іншими святами, черкаські козаки з оптимізмом дивляться в майбутнє, бо знають, якщо не все, то багато чого залежить від них самих, зрештою – від кожного з нас.

Пам’ятаймо, коли УКРАЇНЦІ разом, то вони НЕПЕРЕМОЖНІ!

Слава Україні!

Крайовий отаман ЧКТ УК Віталій Чепелуха,

Крайовий хорунжий ЧКТ УК,

проф. Юрій Присяжнюк

 

 

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment