Черкаське крайове товариство Українського козацтва допомогли військовій частині п/п в 2336

27 мая Черкаське крайове товариство Українського козацтва допомогли військовій частині п/п в 2336

image003

До нашого козацтва звернулось командування військової частини в особі полковника В.В.Пікуліна надати можливу допомогу в забеспеченні особового складу екіперовкою для виконання завдань за призначенням в зоні антитерористичної операції. Близько, як на 5500.00 гр. було надано такої допомоги нашим козацьким підрозділом на чолі з отаманом Віталієм Чепелухою.

image002
Третiй окремий полк спеціального призначення.   Коротко про полк.

Відповідно до директиви начальника Генерального штабу Збройних Сил СРСР у жовтні 1962 року у місті Старий Крим була сформована 10 окрема бригада спеціального призначення.

Поряд з цим у 1987 році розвідувальна група спеціального призначення  бригади була визнана кращою у ЗС СРСР зі снайперської стрільби, а у 1990 році  у змаганнях груп спеціального призначення на першість ЗС СРСР посіла перше місце.


Афганська війна 1979–1989 років стала суворим випробуванням для особового складу бригади. Хоча на базі  не формувались підрозділи для обмеженого контингенту радянських військ у Демократичній Республіці Афганістан , розвідники бригади входили до складу окремих загонів, що формувались на базі інших військових частин.

image004

3-й окремий полк спеціального призначення  — полк спеціального призначення Збройних сил України. Сформований на базі 10-ї окремої бригади спеціального призначення. Дислокується у Кіровограді, підпорядкований Головному управлінню розвідки Міністерства оборони України, входить до складу Об’єднаних сил швидкого реагування.

З набуттям Україною незалежності  була перепідпорядкована Міністру оборони України, а особовий склад військової частини склав присягу на вірність Українському народові.

У вересні 2000 року 1 окремий полк спеціального призначення був перейменований у 3 окремий полк спеціального призначення і в липні 2003 року був передислокований з міста Старий Крим до міста Кіровоград.

За роки незалежності розвідники брали участь у міжнародних навчаннях та миротворчих операціях. Зокрема, представники полку два роки поспіль представляли Збройні Сили України на міжнародних змаганнях розвідувальних груп, які проводяться у Словаччині, і двічі поверталися до Кіровограда з кубками-відзнаками, здобувши призові місця серед команд з-понад десяти країн-учасниць. У травні цього року 3 оп СпП перевірявся комісією Головної інспекції Міністерства оборони України та успішно склав перевірку.


Вірні славним традиціям розвідники 3 окремого полку спеціального призначення ЗС України і сьогодні гідно виконують покладені на них завдання, вписуючи нові сторінки в історію своєї військової частини.


Прес-центр ЧКТ УК Надія Селіонова.

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment