Черкаське крайове товариство Українського козацтва на святкувані Дня університету.

07 Янв Черкаське крайове товариство Українського козацтва на святкувані Дня університету.

Розпочалися святкові заходи ранковою молитвою у каплиці Святих Кирила і Мефодія. А  над університетською  площею  пролунав Державний Гімн, яким відкрили урочистості.День Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

IMG_3064 - копия - копия

У пам’ять про великого гетьмана Богдана Зиновія Хмельницького, чиє ім’я університет носить з 1995 року, студенти поклали квіти до його пам’ятника.

IMG_0118

Із вітальним словом до студентів, викладачів, гостей свята звернувся  ректор університету Олександр Черевко:  «Історія зберігає багато свідчень того, як вищою волею Пресвята Богородиця боронила наш народ, наше козацьке військо, надавала воїнам сил у боротьбі з ворогом.

Наша глибока шана тим героям, які відстоюють Україну на всіх її фронтах, самовіддано борються за її незалежність, не шкодучи власного життя, і вічна пам’ять тим героям, кого вже немає серед нас».

IMG_0073

Колектив університету  привітали  директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Валерій Данилевський,  протоієрей Василій, священник Святотроїцького собору УПЦ КП, Крайовий отаман ЧКТ УК, генерал-хорунжий Віталій Чепелуха.

Уперше на урочистості до Черкаського національного завітали молоді козаки та козачки, які тільки починають творити майбутнє України. Це  козацька сотня імені Святослава Хороброго Черкаської гімназії № 31, козацькі класи Черкаської загальноосвітньої школи № 6 і козацька сотня імені Богдана Хмельницького Черкаського національного університету, яка вже відзначила рік від дня створення.

IMG_0068 (1)

Гості свята, студенти, члени козацьких сотень разом із ректором Черкаського національного Олександром Черевком посадили кущі калини, як символ пам’яті про історичну минувшину та віри у щасливе, мирне, успішне майбутнє України.

Прохолодного осіннього дня всіх зігрівав гарячий чай і справжній український куліш.

Прес-центр ЧКТ УК Надія Селіонова.

 

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment