Черкаське крайове товариство Українського козацтва «Уманське козацтво»: На пам’ятник Залізняку і Гонті ще трохи не вистачає коштів

09 Ноя Черкаське крайове товариство Українського козацтва «Уманське козацтво»: На пам’ятник Залізняку і Гонті ще трохи не вистачає коштів

Організація «Уманське козацтво» просить посприяти в будівництві пам’ятника М.Залізняку та І.Гонті.

Історія цього пам’ятника вже досить дорга. У червні місяці виповнилось 47 років з того часу, як в урочистій обстановці у м.Умань навпроти заводу «Мегометр» першим заступником Голови Ради Міністрів УРСР М.Троньком було перерізано стрічку і відкрито меморіальний камінь з написом: « Тут буде споруджено пам’ятник М.Залізняку та І.Гонті – ватажкам народно-визвольного, антифеодального  повстання  1768 року».

aHR0cDovL3Byb2NoZXJrLmluZm8vaW1hZ2VzL25ld3MvMDgyMDE1LzBlMDU0N2VmMjlmOWUyYTQzM2I2NWNhNDQzMTMyMjAzLmpwZw

Фото макету пам’ятника та банківський рахунок, який відкрито для його будівництва

Під різними приводами будівництво так і не було розпочате. Протягом останніх семи років «Уманське козацтво» ЧКТ УК проводить біля каменя виховні патріотичні заходи, займається упорядкуванням прилеглої території. Вивезено декілька машин сміття, вирубано хащі, сплановано і засипано чорноземом територію майбутнього  козацького парку, виготовлено генеральний план забудови та озеленення, відкрито меморіальну дошку на будинку колишнього млина. Неодноразово проводились Всеукраїнські урочистості з нагоди входження Залізняка та Гонти в Умань.

На даний момент на кошти спонсорів  закінчується виготовлення основної скульптурної споруди з кованої міді вартістю 2. 500.000 грн. Проте, ще досить великий об’єм робіт по виготовленню та монтажу постамента і облаштуванню площі – не виконано через  брак коштів у сумі 350.000грн.

«Уманське козацтво» ЧКТ УК просить громадян посприяти в наданні матеріальної допомоги для продовження будівництва пам’ятника національним героям.

Про це повідомляє отаман «Уманського козацтва» ЧКТ УК, полковник УК Володимир Сивак.

Прес-центр ЧКТ УК Надія Селіонова.

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment