Черкаське крайове товариство Українського козацтва підтримало інвалідів

31 мая Черкаське крайове товариство Українського козацтва підтримало інвалідів

Понад півсотні Черкащан, з особливими потребами отримали допомогу від крайових козаків. Сильним духом чоловіки ,в такий спосіб підтримали тих, хто прагне бути такими як і вони-волелюбнимим. Для людей з обмеженими фізичними можливостями підготували соціальні пакети.

День піклування і добра.

Міжнародний день інвалідів – ще одна нагода творити добро для людей, які потребують щоденної турботи. До армії людей похилого віку, які мають вади здоров’я, кожного дня додаються воїни-інваліди. Державна програма допомоги таким людям тільки набирає оберти і чи буде вона дієвою – покаже час. А поки що згадана категорія українців знаходиться у стані виживання за рахунок громадських організацій, комітетів самоврядування і, просто, небайдужих. Прикладом такої допомоги є робота комітету самоорганізації району «Південний», громадського об’єднання «Черкаське крайове товариство «Українське козацтво», депутатів міськради.

Голова комітету самоврядування «Південний» Ірина Нагнибіда: «Наш комітет опікується проблемами 36 тисяч мешканців району. Серед них немало інвалідів, людей похилого віку. І в такі дні ми запрошуємо нужденних на зустрічі, де є і подарунки, добре слово, і, як ви бачите, навіть козацький куліш. Фінансові можливості комітету мізерні, тому без допомоги громадських організацій, депутатів міськради ми не змозі дієво допомагати інвалідам нашого району. Хочу висловити подяку крайовому отаману ЧКТ Українського козацтва Віталію Чепелухі, депутатам Миколі Бондаренку, Армену Акопяну, які допомагають в організації подібних зустрічей».

Віталій Чепелуха, крайовий отаман Черкаського крайового товариства «Українське козацтво»: «Українські козаки – не тільки воїни і захисники, вони є прикладом небайдужих і турботливих українців. От і сьогодні, в Міжнародний день інвалідів, крайові козаки підготували для нужденних подарунки, пригостили гостей козацьким кулішем, який приготували прямо тут, на міській вулиці. Я розумію, що така турбота потрібна кожного дня, але навіть один день, що став «теплим і ситим», для таких людей – подарунок. Близько 60 – ти інвалідів сьогодні отримали харчові набори, спробували нашого куліша, і просто зігрілися душею. А це для них багато чого значить.

Хочу зазначити, що організувати сьогоднішню зустріч нам допоміг депутат міськради Араік Мкртчян, серцем українець, і просто, небайдужа людина».

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment