Черкаське крайове товариство Українського козацтва виконало почесну місію привітавши Українських захисників та дітей прифронтової зони з Великоднем.

29 Апр Черкаське крайове товариство Українського козацтва виконало почесну місію привітавши Українських захисників та дітей прифронтової зони з Великоднем.

Представники Українського козацтва щойно повернулися додому, втомлені, але в одночас і задоволенні від виконаної благодійної місії.

Три сформованих групи очолюваних Польовим Гетьманом УК Віталієм Чепелухою, а саме;

-Штаб  Черкаського крайового товариства Українського козацтва;

-Дубіївська козацька сотня (отаман Рудиченко В.);

-Козацьке чорноморське військо (отаман Поліщук В.).

Христос Воскрес! з цих слів починалося наше вітання Українських захисників на фронті. Зупиняючись на блок постах пригощали святковими пасхальними наборами хлопців, що зі зброєю в руках боронять територіальну цілісність, та незалежність  нашої держави.

 

Курахово, Красногорівка, Марїнка, Покровськ  та Веселе,таким цьогоріч  був наш маршрут.

 

Та першими кого вітали козаки був знаменитий та героїчно відомий підрозділ ЗСУ -24 окрема механізована бригада імені князя Данила Галицького, що перебуває в складі оперативного командування ,,Захід” .

,,Чебіс” такий позивний має командир цієї бригади, що радушно зустрів козаків і подякував їм за підтримку та допомогу і запевнив, що перемога буде за Україною.

 

Для учнів Черкаської санаторної школи інтернату бійці 24- омб передали слова вдячності, та на згадку єкспонати війни для шкільного музею.

43- окрема артилерійська бригада, там також чекали козаків, і дякували за святковий настрій, за пасхальні набори і за все те добре, що козаки разом з іншими патріотами роблять для Українських військових, та передали для шкільного музею єкспонат ,,Порохову колбу від міномета,,Піон” 203 калібру.

 

 

В місто Покровськ  в центр ,,Дитяче містечко” було передано близько тони продуктів харчування, серед яких паски, солодощі та дитячий одяг та іграшки.

Тож Українське козацтво щиро вітає всіх захисників з світлим святом Пасхи Господньої! Милість Господня нехай завжди буде з Вами! Воістино Христос Воскрес!

 

 

ПРЕС-ЦЕНТР ЧКТ УК.

 

 

 

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment