Черкаське крайове товариство Українського козацтва привітало Олександра Черевка з ювілеєм!

09 Апр Черкаське крайове товариство Українського козацтва привітало Олександра Черевка з ювілеєм!

Делегація ЧКТ УК привітала одного з зачинателів сучасного козацького руху на Черкащині – Олександра Черевка – з 60-річним ювілеєм. Працюючи на посаді голови Черкаської обласної державної адміністрації, він найбільше за всіх своїх попередників зробив для активізації національно-патріотичного, власне козацького руху в Шевченківському краї. Сьогодні ювіляр входить до складу бунчукових товаришів Українського козацтва, є шанованою людиною серед побратимів. За заслуги перед Українською нацією, державою, козацтвом універсалом Гетьмана України М. Пантелюка О. Черевку присвоєно козацьке військове звання Генерал-осавул Українського козацтва.

З приходом О. Черевка на посаду ректора Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького України в стінах цього навчального закладу стало більше. До здобутків ювіляра належить активізація козацьких традицій, зокрема й створення в університеті студентської козацької сотні.

В останні роки О. Черевко був одним із тих державних і громадсько-політичних діячів Черкащини, які не дозволяли «обнулити» розпочате 2004-го та 2013/2014-го років оновлення національної гідності українців. Як розумна й досвідчена людина, він розуміє, що за один рік, тим більше, за один-два місяці травми малоросіянства не лікуються. Тут потрібна наполеглива й послідовна робота, яка вибудувана не так на емоціях, як на здоровому глузді.

60-річчя – це гарна подія, особисте й родинне свято, яке спонукає осмислювати минуле, зосереджуватися на сьогоденні, визначати й творити майбутнє. Олександр Черевко саме та особистість, яка органічно єднає три часових виміри, професійно виважено підпорядковує їх служінню вищим пріоритетам – Україні й Людині.

Отаман ЧКТ УК В. Чепелуха, хорунжий ЧКТ УК Ю. Присяжнюк, отаман сотні ім. Б. Хмельницького С. Коршунов, писар Д. Найбоченко, козак С. Семенов особисто привітали ювіляра. За значний внесок у безпекову політику держави, сприяння розвитку козацького руху на Черкащині, також з нагоди 60-річчя від дня народження його нагороджено Відзнакою Українського козацтва «Патріот України».

 

Козаки й берегині ЧКТ УК щиро вітають Олександра Володимировича! Нових Вам здобутків, шановний побратиме, задля процвітання університету, Черкащини, України!

 

 

СЛАВА УКРАЇНІ!

 

 

 

Прес-центр ЧКТ УК

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment