Черкаське крайове товариство Українського козацтва єднає зусилля волонтерів (вітання воїнів ООС з Різдвом Христовим)

05 Янв Черкаське крайове товариство Українського козацтва єднає зусилля волонтерів (вітання воїнів ООС з Різдвом Христовим)

4 січня 2019 р. козаки ЧКТ УК відправили героїчним бійцям ООС чергову волонтерську допомогу. Зважаючи на обставину, що поїздка відбувається в переддень одного з найважливіших релігійних свят українців – Різдва Христового, козаки вбачають у цій «буденній роботі» величну місію. Її сутність можна передати відозвою – спільно молімося Господу Богу за Україну; спільно цінуймо й усебічно підтримуймо оборонців рідної Української землі; гуртуймо й бережімо нашу Українську націю (державу)!

Варто зазначити: для Українського козацтва важливим є не лише волонтерство як таке (хоча це завдання вкрай важливе саме по собі), а і його роль у єднанні патріотичних сил, національному вихованні українських громадян. Таку можливість козаки бачать у залученні якомога більшого числа людей до акцій відповідного ідейного спрямування.

 

 

Ось і цього разу на лінію розмежування з російським агресором відправилися козаки Олег Чепелуха, Данило Цуканов, Ростислав Смілянець, знаний волонтер Олексій Святенко. Водночас матеріально й фінансово до поїздки долучилися: священик УПЦ КП (ПЦУ) о. Ігор Ярославський (солодощі), авто-перевізник Володимир Солом’яний (50 л пального), відомий підприємець-меценат Араїк Мкртчян (фрукти), Черкаська санаторна школа-інтернат (директор Людмила Шарапа) та ОСББ Смілянська, 2 (голова Галина Сандига) (свіжа випічка, солодощі), отаман козацтва, воїн-доброволець Василь Музика (смт Монастирище) (засоби гігієни), козацька родина Віталій та Любов Чепелухи, також Наталія Бутхарейт (телевізор, свіжа випічка, вареники, засоби особистої гігієни), берегині Вікторія Казьмирук (консервація), Надія Селіонова, Людмила Дорошко, Наталія Маркова, також підприємець Роман Щербаков (фінансова підтримка).

 

Як бачимо, чергова поїздка на передовий рубіж боротьби з кремлівськими окупантами об’єднала представників кількох громадських організацій, чимало звичайних, але з великим серцем громадян. Це приємно й перспективно!

Оптимізму усім додає факт отримання в ці дні Україною (українським православ’ям) Томосу – указу Вселенського патріархату про надання автокефалії Православній церкви України. Українське козацтво підтримувало цю ідею ще тоді, коли багато хто про неї і не мріяв.

 

Отож, УКРАЇНЦІ, на всіх фронтах – разом до перемоги!

Слава Українським козакам, волонтерам, людям доброї волі!

СЛАВА УКРАЇНІ!

 

 

Прес-центр ЧКТ УК

 

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment