Черкаське крайове товариство Українського козацтва підтримує мобілізаційні заходи Української держави

18 Авг Черкаське крайове товариство Українського козацтва підтримує мобілізаційні заходи Української держави

Питання національної безпеки України лишається головним пріоритетом у діяльності ГО «Українське козацтво». Така однозначність зумовлена реальними загрозами, які існують для нашої країни, держави, її громадян і культури у зв’язку а загарбницькими діями північно-східного сусіда – Росії. Анексувавши Крим, окупувавши східну частину Донбасу, він прагне крок за кроком нищити суверенітет, руйнувати територіальну цілісність України. Нині міліарна активність агресора в акваторіях Азовського та Чорного морів доповнюється концентрацією на українсько-російському кордоні армійських підрозділів і цілих з’єднань, причому як регулярних військ, так і незаконних збройних формувань, до послуг яких Кремль безцеремонно вдається з весни 2014 року. І як би ця війна, що триває, не називалася – гібридна чи ще якось – зрозуміло, що метою є відновлення Московської імперії в її новітньому форматі.

В Україні чимало робиться для зміцнення оборонного потенціалу країни. Проте й надалі ключовим аспектом вирішення цього завдання є власне людський чинник. Збройним Силам України, іншим військовим формуванням, від яких залежить доля держави, сьогодні як ніколи потрібні професійно підготовлені, усебічно освічені, з високим інтелектом, патріотично виховані офіцери й воїни.

 Наближається осінь, період призиву до лав ЗСУ. Зовнішні і внутрішні вороги (т.зв. «п’ята колона») діють так, аби зірвати планову мобілізацію. Вони використовують різні хитрощі, зокрема називають себе «партією миру», яка нібито чи не єдина прагне припинення бойових дій, при цьому ніде не говорить, що по суті мріють про продовження колабораціоністської політики одіозних Януковича, Азарова, Табачника, фактично – про капітуляцію. ЧКТ УК підтримує зусилля, спрямовані на нарощування боєздатності ЗСУ, співпрацю України з НАТО задля спільної перемоги над жорстоким і підступним ворогом.

Водночас козаки й берегині ЧКТ УК роблять усе можливе, аби роз’яснити широким колам громадськості, молодим людям, що служба в Українській армії – це почесний і відповідальний, насамперед у моральному відношенні обов’язок. А ще спільними зусиллями маємо подолати чимало старих стереотипів і нових міфів. Серед іншого треба знати: служба в ЗСУ не означає обов’язкового перебування в зоні проведення ООС, бо там служать контрактники, а не новобранці, не солдати строкової служби.

Важливим завданням Українського козацтва є зміцнення духовної та національної єдності українців.

Українці! Будемо єдині в серцях, помислах і діях – доведеться менше гинути від куль агресора!

 

Слава героїчним захисникам України!

Слава Україні!

 

Крайовий отаман ЧКТ УК

Віталій Чепелуха

Крайовий хорунжий ЧКТ УК,

проф. Юрій Присяжнюк

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment