Черкаське крайове товариство Українського козацтва провело черговий майстер-клас для учнів рускополянської школи.

04 Апр Черкаське крайове товариство Українського козацтва провело черговий майстер-клас для учнів рускополянської школи.

В  Рускополянській загальноосвітній школі №2 майстер-клас для учнів 10-11 класів провели представники Черкаського крайового товариства Українського козацтва. Він був присвячений завданням військово-патріотичного виховання молоді, що є актуальним в умовах тривалої ось уже чотири роки поспіль російської агресії.

Основним «об’єктом уваги» присутніх став автомат Калашникова, який є на озброєнні багатьох армій світу, зокрема й Збройних сил України. Козаки розповіли учням про автомат, його бойові характеристики, останні модернізаційні зміни, які покращили його ефективність, дали переваги над іншими різновидами стрілецької зброї. Надалі вони показали технологію швидкого розбирання й збирання автомата. Оскільки багато козаків ще зовсім нещодавно проходили службу в ЗСУ, брали участь у національно-оборонній війні на Донбасі, їхня майстерність у володінні автоматом Калашникова приємно вразила юних патріотів України.

Цікаво, що інтерес до бойової зброї виявили не тільки юнаки, а й дівчата. Вони залюбки розбирали й збирали автомат, намагалися встановити власні рекорди в цій справі. Такі заняття козаки вважають дуже корисними, адже практичний досвід роботи з обслуговування озброєння дає змогу не лише краще взнати найпоширенішу у світі стрілецьку зброю, а й посилює впевненість майбутніх захисників України у своїх силах.

Попри те, що в курсі шкільного навчання є дисципліна, яка покликана формувати початкові навички військової підготовки, захід викликав підвищений інтерес. Виявилося, що деякі учасники тренінгу навіть не знали, як підійти до зброї, по суті вперше тримали її в руках.

Насамкінець учні та вчителі подякували козакам за майстер-клас, висловили побажання частіше зустрічатися задля того, аби спільними зусиллями готуватися до захисту України, її національних та державних інтересів.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

 

Отаман полку ім. Б. Хмельницького

ЧКТ УК Валерій Магеррамов

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment