Черкаське крайове товариство Українського козацтва на патріотичному форумі в Умані.

18 Окт Черкаське крайове товариство Українського козацтва на патріотичному форумі в Умані.

ФОРУМ ПАТРІОТИЗМУ

15 жовтня   в Умані відбулася надзвичайна подія, представники  уманьського козацтва, на чолі з його кошевим отаманом Володимиром Сиваком, взяли участь в патріотичному  форумі .

На запрошення волонтерської організації «Разом» до міста прибули однодумці з Києва, Львова, Миколаєва, Білої Церкви, Кропивницького, Дніпра та інших областей для участі в обговоренні на болілих проблем сьогодення, пов’язаних з українсько-російською війною.

В святково облаштованому, з патріотичним наповненням вестибюлі адмінбудинку райдержадміністрації гостей зустрічали в національних одностроях молоді козаки.

Декілька годин спілкування однодумців промайнули на одному подиху. І не дивно. Адже кожний, хто виходив на сцену – був непересічною особистістю. Це: доктор історичних наук, професор Данило Яневський, громадський діяч, кримський татарин з Ялти Е. Кудусов, волонтер «Бандерівець» з Києва, народний депутат, заст. голови комітету ВР з питань запобігання і протидії корупції Віктор Чумак, уманський історик-краєзнавець, волонтер Леонід Середюк . Це – мами загиблих бійців Уманщини, які отримали з рук волонтерів «Орден матері бійця АТО», та боєць АТО Олександр Камнєв – нагороджений медаллю «Доброволець АТО».

Емоцій, щирості і хвилювання додали виступи на сцені Заслужених працівників культури України, козаків з тріо «Гонта», бійця АТО з позивним «Професор», АТОвця-волонтера, лауреата фестивалю «Пісні народжені в АТО» з позивним «Федір», волонтерки, автора і виконавця пісень про АТО з позивним «Бандерівка». Серед запрошених гостей були представники українського духовенства, священники УПЦ КП о. Миколай та УГКЦ о. Дмитро.

Цікаво і натхненно «вела» форум мама загиблого воїна АТО, педагог і патріот Ірина Рижак, яка знаходить в собі сили для такої потрібної справи заявляючи : «Якщо ми опустимо руки – то зрадимо загиблих і їхню жертовність». Основний її меседж на зібранні – «Об’єднаймо зусилля для майбутнього України».

Мета зустрічі – допомогти один одному втриматись у суспільстві що за три роки війни втомилось, а в якійсь мірі і розчарувалось, почерпнути нові сили для подальших дій. І її було досягнуто!

 

«Уманське козацтво» ЧКТ УК висловлює свою вдячність волонтерам штабу «Разом», з якими ми співпрацюємо, здійснюємо поїздки до воїнів АТО, за організацію цієї чудової зустрічі однодумців. Захід удався. Дуже корисний, об’єднуючий, емоційний, потрібний. Хотілося б щоби роздуми, емоційний стан форуму почули якомога більше патріотів.

 

Крайовий отаман ЧКТ УК Віталій Чепелуха.

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment