Черкаське крайове товариство Українського козацтва провело Раду ЧКТ УК

25 Сен Черкаське крайове товариство Українського козацтва провело Раду ЧКТ УК

 

22 вересня 2017 р. Черкаське крайове товариство Українського козацтва відвідало Катеринопільський район, де взяло участь у кількох заходах, присвячених завданням національно-патріотичного виховання.

У приміщенні Вікнинського НВК “ДНЗ – ЗОШ I-III ступенів” Катеринопільської районної ради (директор В. Кураш) відбулася Рада ЧКТ УК під головуванням отамана Віталія Чепелухи. Порядок денний Ради було присвячено досвіду впровадження  в школах області козацької педагогіки. За сприяння Управління освіти і науки Черкаської ОДА в роботі Ради взяли участь директори середніх навчальних закладів, де діють (чи будуть відкритими) козацькі класи, а також голова районої ради  Віталій Верета, та заст.голови РДА Володимир  Коваленко. Серед активних гостей, зі своїми оригінальними ідеями, були керівники Чорноморського козачого війська м. Жашкова. Зрештою, відбувся жвавий, водночас конструктивний діалог, у якому кожний бажаючий міг як поділитися досвідом роботи, так і запропонувати свої міркування щодо оптимізації виховного процесу.

До особливостей цієї козацької Ради треба віднести посилену увагу її учасників до військово-патріотичної, інформаційно-роз’яснювальної та волонтерської діяльності товариства. Прикметно, що розмова про практичну роботу поєдналася з не менш важливими теоретичними розмислами про ідеологію, єдність та кадрове підсилення козацького руху в цілому. Промовці висловили низку конструктивних ідей, які будуть впроваджуватися вже найближчим часом.

На Раді було оприлюднено накази Гетьмана України Миколи Пантелюка, які стосуються кадрових перепризначень.

 

Крайовий хорунжий ЧКТ УК,

проф. Юрій Присяжнюк

 

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment