Черкаське крайове товариство Українського козацтва розширює свою присутність в молодіжному середовищі

08 Авг Черкаське крайове товариство Українського козацтва розширює свою присутність в молодіжному середовищі

IMG_3734

У приміщенні Черкаської гімназії №31 оновлено дизайн приміщення, де “дислокується” козацька сотня ЧКТ УК ім. Святослава Хороброго.

IMG_3730

 

 

 

Названий підрозділ уже третій рік функціонує в цьому навчально-виховному закладі й частина його коридору тепер має оздоблення на козацько-літературну тематику, яка, крім іншого, відбиває реальний стан справ у сучасному Українському козацтві, його черкаських осередках.

IMG_3735

Ключове місце автори відвели людям. Насамперед громадським активістам, які в нинішній економічно непростий час, в умовах неоголошеної (гібридної) російської агресії в Криму й на Донбасі докладають чимало зусиль, аби гідно відповідати на виклики, що постають перед українською спільнотою.

IMG_3729

Виховний аспект нового художнього оформлення підсилює та обставина, що відлік української літературної мови, української модерності в цілому прийнято починати власне з безсмертної поеми І. Котляревського. Отже, живописні сюжети “Енеїди” покликані слугувати наочністю для поглибленого знання не лише програмного матеріалу з української літератури, а й історії, зокрема репрезентувати тісний зв’язок ранньомодерної (козацької) та власне модерної епох. Іншими словами, виконувати вкрай важливу комунікативну роль у ствердженні національної єдності народу, підростаючих поколінь українських патріотів.

IMG_3736

ЧКТ УК щиро дякує адміністрації гімназії за тривалу й плідну співпрацю на благо України, майбутнього її громадян!

Слава Українському козацтву!

Слава Україні!

Крайовий хорунжий ЧКТ УК,

проф. Юрій Присяжнюк

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment