В Монастирищенській школі відбувся семінар директорів шкіл району, з участью ЧКТ УК.

30 Мар В Монастирищенській школі відбувся семінар директорів шкіл району, з участью ЧКТ УК.

image003

“Війни виграють не генерали а учителі, на своїх уроках”. Майдан і війна в АТО оголили надзвичайно серйозну і важливу проблему – це відсутність військово – патріотичного виховання у школах. За всі роки незалежності, школа ставала об*єктом злочинних експериментів різних політичних партій. що привели до її такого жалюгідного нинішнього стану.

Події в Криму і на Донбасі показали, що однією з причин війни і є та сама відсутність паріотизму. Якщо люди, які жили в одній країні. називають один одного “бандерівцями”, “майданутими” – то є питання. Якщо безробітній шахтар, робітник, учитель Донбасу убиває такого самого безробітнього робітника, учителя з Центральної України – то є питання.

Дивно якось виходить. Якщо росіянин любить Росію – він патріот. Якщо українець любить Україну – він “бандерівець”. “укроп”…

image002

Саме ці питання стали об*єктом обговорення на семінарі директорів шкіл Монастирищенського району. А ініціювали проведення такого семінару Летичівська школа молодого джури та Монастирищенська районна організація українського козацтва.

Була й інша причина проведення такого семінару. Монастирищенський район самий найвіддаленіший. 270 км. від Черкас. Тому питання розвитку козацтва є досить проблематичним, хоча історія козацтва тісно переплітається з історією розвитку району. Варто сказати. що в Монастирищі, в березні 1653 року відбулася битва в якій  трьох тисячне військо І. Богуна перемогло 16 тисячне військо загарбників.

Тому питання патріотизму та розвитку козацтва в районі були досить успішно поєднанні.

image001

Присутні директори шкіл району активно дискутували щодо проблем патріотизму, наочно побачили як розвивається Українське козацтво на сучасному єтапі розвитку України,  обряд посвяти у молоді джури учнів школи, подивилися чудовий концерт. А самою ізюминкою семінару стала козацька каша та юшка.

В роботі семінару взяв авктивну участь заступник кошового отамана ЧКТ УК полковник УК Степан Ковбасюк, який проводив висвяту молодих джурів.

 

Курінний отаман УК  Василь Музика.

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment