Лауреат конкурсу із Тернівської сотні Черкаського крайового товариства Українського козацтва.

18 Фев Лауреат конкурсу із Тернівської сотні Черкаського крайового товариства Українського козацтва.

Нещодавно в області завершився конкурс «Учитель року-2016». В номінації Учитель предмету «Захист Вітчизни» хорунжий Українського козацтва Тернівської сотні імені Івана Сірка, учитель Тернівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенівНадгребельний Олександр Анатолійович посів ІІІ місце у ІІ(обласному) турі .

    На обласному рівні відбулося рейтингове оцінювання інтернет-ресурсів конкурсанта (особистого сайту, педагогічної ідеї, та презентації досвіду роботи). За результатами оцінювання до наступних двох випробувань дистанційного відбіркового етапу обласного туру Конкурсу (дистанційне тестування з фаху та розроблення навчального проекту) було відібрано учителя «Захисту Вітчизни» Тернівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенівНагребельного Олександра Анатолійовича, який і став одним із учасників, які посіли перші шість місць.

DSCN3559

     У наступному випробуванні: дистанційне тестування з фаху в режимі on-line, де було організоване відео спостереження, Олександр Анатолійович увійшов у трійку і продовжив змагання в очному етапі обласного Конкурсу: майстер-клас «Я це роблю так», захист педагогічної ідеї, презентація власного досвіду, створення та захист проекту з фаху. Успішно подолавши всі випробування Олександр Анатолійович став лауреатом обласного туру всеукраїнського Конкурсу «Учитель року 2016», зайняв третє почесне місце і був нагороджений Дипломом Управління освіти Черкаської ОДА та цінним подарунком.

dsc_0826

     Освітяни району, козаки Смілянського куреня вітають переможця і зичать успіхів і творчих злетів. Районний відділ освіти, методичний кабінет висловлюють щиру вдячність директору Тернівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, отаману Тернівської сотні Шулежку А.В. та учителям школи, які взяли участь у підготовці та підтримці конкурсанта.Надгребельного Олександра Анатолійовича

Об’єкти навчально-матеріальної бази з допризовної підготовки знаходяться у задовільному стані та дозволяють забезпечувати вивчення предмета згідно з вимогами Державного стандарту та навчальної програми. Наявні кабінет предмету «Захист Вітчизни» , кімната для зберігання зброї, стройовий майданчик, місце для вивчення обов’язків днювального роти, виносне обладнання, майданчик для вивчення правил стрільби, навчальне місце для тактичної підготовки, гімнастичний зал та місце заняття з рукопашного бою.

foto

«Козацька світлиця»

У навчальному закладі здійснюється робота щодо подальшого удосконалення навчально-матеріальної бази для військово-патріотичного виховання школярів. Організовано роботу «Козацької світлиці», що входить до музейного комплексу школи та використовується для проведення гурткових занять.

Стройова підготовка

Велику увагу приділяє стройовій підготовці яка є важливим напрямом навчання і виховання учнівської молоді та вирішує такі завдання: дисциплінує учнів, загартовує їх фізично, виробляє гарну поставу, формує уміння правильно і швидко виконувати команди. Стройова підготовка учнів здійснюється на відповідних заняттях, а також під час шикувань і пересувань протягом усього курсу. Цікавим є спостереження, що учні які займаються на уроках предмета відповідно до статей Стройового статуту Збройних Сил України та готуються в рамках гурткової роботи за програмою гуртка козацько-лицарського виховання «Джура» до етапу «Впоряд»  мають значно кращі досягнення зі стройової підготовки.

Дод_6.2_Тактика

Заняття з вогневої підготовки

Учні формують практичні навички у застосуванні зброї для ураження цілей різними способами під час вивчення прийомів і правил стрільби та метання ручних гранат. Виконання прийомів і правил стрільби та метання ручних гранат удосконалюються на вогневих тренуваннях, стрільбах і тактичних заняттях.

Дод_4.1

Заняття з тактичної підготовки

На заняттях з тактичної підготовки головними методами є розповідь, проблемний виклад навчального матеріалу, демонстрація мультимедійних презентацій, відеофайлів бою відділення механізованого взводу. На практичних заняттях учні оволодівають прийомами і способами дій солдата в бою, удосконалюють дії солдата у складі відділення в основних видах бою. Застосовує проблемні питання та евристичну бесіду, пояснення і показ.

Під час проведення практичних занять з військової тактичної гри залучає учнів до екстремальних та стресових ситуацій за рахунок ускладнення завдань, несподіваних постановок дій. Тим самим формує практичні навички та морально-психологічну готовність молоді до військової діяльності.

Підтримуються  шефські зв’язки    з військовою    частиною   міста Сміла  А4167, з якою тісно та активно співпрацюємо. Представники військової частини   надають допомогу у проведенні   навчально-польових   занять, сприяють у підготовці  школярів до  військово-спортивних  змагань.

Для школярів Тернівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів проводяться екскурсії до військової частини А4167, під час яких учні знайомляться  з облаштуванням військової частини, беруть участь у  заняттях  зі збирання та розбирання стрілецької зброї, за сприяння  військової частини стала можливою участь у навчальних стрільбах з автомата Калашникова  учнів 10-11 класів

Великий потенціал щодо здійснення військово-патріотичного виховання має музейна справа та екскурсії. Постійно готовий прийняти нових відвідувачів музейний комплекс Тернівської загальноосвітньої школи, до якого входять музеї: краєзнавчий музей, музей воїнів-інтенаціоналістів Смілянщини, музей Бойової Слави, музей історії освіти, музей «Козацька світлиця».,та кімната Захисника Вітчизни.

Отаман Тернівської козацької сотні ім.і.Сірка ЧКТ УК Куріний УК Шулешко А.В.

 

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment