Христинівське козацтво Черкаського крайового товариства Українського козацтва зростає.

25 Дек Христинівське козацтво Черкаського крайового товариства Українського козацтва зростає.

Лави Христинівської козацької сотні, знову поповнилися старшокласниками.

DSCN5553

 У Христинівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2. Пройшла урочиста церемонія прийняття четвертокласників у козачата, а одинадцятикласників у козаки і берегині з видачею «Реєстрових грамот» та посвідчень членів громадської організації ,,Українське козацтво,,. Дійство відбулося під керівництвом учителя, який започаткував козацький рух в школі, отамана Христинівської козацької сотні імені Івана Гонти Володимира Гарматюка, заступника  крайового отамана Черкаської області  Володимира Сивака, та духовенства УПЦ Київського патріархату.

DSCN5586

Розпочалось свято з вшанування пам’яті загиблих героїв України. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять людей, які захищали право українців на свободу та демократію.

Молоді козачата, вступаючи в лави Христинівської сотні, присягли любити свою країну, бути добрими, чесними, справедливими та слідувати загальнолюдським моральним законам та законам України, дотримуватись вимог статуту сотні та традицій Українського Козацтва. Кожен джура отримав значок.

DSCN5580

Козаки, старшокласники, ім’ям матері і батька, всім найсвятішим і найдорожчим та Святою нашою українською землею клялися віддати життя, захищаючи свободу нашого українського народу, його споконвічні порядки традиції та звичаї, самостійну Україну! Також молоді козаки присяглися до останнього подиху служити з честю та гідністю Українському козацтву, Богові, Україні й своїм товаришам-козакам, захищати недоторканність кордонів нашої країни.

DSCN5575

У ці хвилини школярів переповнювала гордість, адже цей день закарбується в їхніх серцях назавжди. Вони стали захисниками свого народу, своїх національних ідей. Присутні на церемонії гості щиро вітали нових козаків зі вступом у лави Українського козацтва, говорили про Україну та козацький рух.

Після урочистостей усіх присутніх чекала козацька каша.

Прес-центр ЧКТ УК Надія Селіонова.DSCN5596

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment