Черкаське крайове товариство Українського козацтва взяло участь у Міжнародній Великій козацькій раді на Верховині.

21 Янв Черкаське крайове товариство Українського козацтва взяло участь у Міжнародній Великій козацькій раді на Верховині.

19 січня 2020 року на Верховині Івано-Франківської області відбулася Міжнародна Велика Рада Українського козацтва. На козацькій раді було представлено 300 делегатів з усіх куточків України, в тому числі і делегація Черкаського крайового товариства Українського козацтва на чолі з отаманом Віталієм Чепелухою.

 

делегати; (Чепелуха В., Сандига Л., Сивак В.  , Зайчук С., Свірський Г., Проценко Д., Поліщук В., Моспан В., Рацюк В., Петель М., Кракало В.,Мехальченко І..)

 

 

Захід розпочався шикуванням на шкільній площі, де перед козаками виступив з привітанням Гетьман УК Микола Пантелюк, та представив гостей, що прибули  із зарубіжних країн Польщі,Болгарії, Румунії, Молдови,  Бельгії та Англії, та очільники Верховинського району.

 

 

Колона козаків  пройшла  святковим маршем, під Гуцульський оркестр, вулицями Верховини та направилась до памятного знаку ,, Небесній сотні,, Хвилиною мовчання та покладанням квітів вшанували память загиблих в боротьбі за Волю України.

 

 

Всі бажаючі змогли побувати в храмі Помісної Церкви України та помолитися за мир і спокій  в Україні.

 

 

Гімном України розпочалася Велика міжнародна рада Українського козацтва, та внесено символи козацтва, прапори та ікону Пресвятої Богородиці Покрови.

 

 

На порядку денному стояло два основних  питання, перше з яких це – питання зміцнення національної єдності та консолідації українського суспільства.

З доповіддю виступив Гетьман УК Микола Пантелюк, та зазначив,  що  національна єдність є не тільки базовою цінністю громадян країни, а й обов’язковою передумовою успішного спротиву зовнішній агресії. Незалежність і суверенність – запорука існування нації. Втрата незалежності у результаті більшовицької окупації у подальшому призвела до мільйонних втрат серед українців від Голодомору, репресій та війн.

Друге питання порядку денного це  – підтверження  повноважень Гетьмана УК та старшини;

В обговорені прийняли участь козаки з крайових товариств та визнали роботу гетьмана УК та старшини – ЗАДОВІЛЬНОЮ!

 

 

Від ЧКТ УК виступили  отаман Віталій Чепелуха, та Уманський кошовий отаман Володимир Сивак, які поділилися досвідом роботи  з національно – патріотичного виховання молодді та розповіли про постійний волонтерський рух на Черкащині в допомозі Українському фронту.

 

 

В залі панував козацький дух і гарний настрій від музичних виступів гуцульських творчих  народних колективів.

 

ПРЕС -ЦЕНТР ЧКТ УК.

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment