Черкаське крайове товариство Українського козацтва взяло участь в Раді Генеральної старшини Українського козацтва в м. Вінниці.

07 Дек Черкаське крайове товариство Українського козацтва взяло участь в Раді Генеральної старшини Українського козацтва в м. Вінниці.

Сьогодні, 6 грудня, у рамках відзначення   28-ї річниці Збройних Сил України, у Вінницькому обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. М.К. Садовського  відбулася перша урочиста церемонія «Лицарський хрест бойового  братерства»,  в порядку денному Ради генеральної старшини Українського козацтва.

Захід відбувався за організаційної підтримки Українського козацтва, крайового товариства вінниччини, а також низки регіональних спонсорів та інститутів громадянського суспільства Вінниччини, волонтерів, активістів.

Від Черкаського крайового товариства Українського козацтва брала участь делегація в складі 25 осіб на чолі з крайовим отаманом Віталієм Чепелухою.

 

 

Гетьман Українського козацтва Микола Пантелюк в своєму виступі до присутніх сказав:

«Ми сьогодні зібрали у цьому залі всіх разом, щоб показати, що Україна як самодостатня держава завжди була, є і буде, і завжди знайдуться ті люди, які будуть її захищати. Хто такий доброволець? У першу чергу, це людина, яка готова віддати останнє, що має, заради своєї країни та свого народу. Я переконаний, що роль добровольців у захисті суверенітету і незалежності України надзвичайно велика, і не менш значною вона буде у перемозі України».

Поклали квіти до підніжжя памятного знаку ,,борцям за волю України,,та під  час заходу присутні вшанували пам’ять усіх загиблих захисників Української держави хвилиною мовчання.

 

 

Добровольців – уродженців Вінниччини,та добровольців і волонтерів Українського козацтва було відзначено «Лицарським Хрестом Добровольця», учасників антитерористичної операції на сході України та операції Об’єднаних сил – «Хрестом Бойового Братерства», а також Подяками, Грамотами та Універсалами гетьмана УК, обласної державної адміністрації та обласної Ради.

 

.

Крайовий отаман ЧКТ УК Віталій Чепелуха перед присутніми в залі  ділився досвідом роботи з молоддю Черкащини з національно-патріотичного виховання, та користуючись нагодою привітав побратимів -козаків  з Всесвітнім днем волонтера та днем Збройних Сил України.

 

Також на раді було прийнято та освячено до лав козацтва близько двох десятків молодих козаків, яким вручили реєстрові грамоти, що засвідчують приналежність їх до структури Українського козацтва

  В підведені підсумків роботи  гетьманом УК Миколою Пантелюком було відзначено найкращі та найактивніші крайові козацькі товариства  УК, серед яких попереду Черкаське крайове товариство Українського козацтва та крайове товариство Вінниччини.

Заохочення отримали:

Лицарський хрест бойового братерства; Чепелуха І.В.,Музика В.І.,Свірський Т.Г.

Грамоти; Коломієць В.Г.,Титаренко С.П.,Цуканов Д.С., Ляшенко О.Г.,

Підвищення  козацького звання; Сандига Л.В.,Петренко М.В.

 

 

 

ПРЕС-ЦЕНТР ЧКТ УК.

 

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment