Черкаське крайове товариство Українського козацтва провело патріотичний захід в Свидівоцькій ЗОШ 1-3 ступенів до Міжнародного Дня Волонтера та Дня ЗСУ.

03 Дек Черкаське крайове товариство Українського козацтва провело патріотичний захід в Свидівоцькій ЗОШ 1-3 ступенів до Міжнародного Дня Волонтера та Дня ЗСУ.

3 грудня 2019 р. крайовий отаман ЧКТ УК Віталій Чепелуха разом з відомим Черкаським волонтером Олесієм Святенко провели патріотичний захід в Свидівоцькій ЗОШ до Міжнародного дня волонтера та дня збройних сил України.

День волонтера – International Volunteer Day. Україна – єдина країна в світі, де цей день переходить в День збройних сил, який відзначається 6 грудня.

Це свято кожного, хто за велінням серця та покликом душі безкорисливими вчинками укріплює людську віру в ідеали добра й справедливості.

 

 

 

 

Перед присутніми виступив кожен з представників, де говорили про необхідність волонтерського руху в Україні, про те як волонтери долають тисячі кілометрів, аби доправити все необхідне на фронт українським захисникам ризикуючи власним життям. Дякували насамперед дітям, які постійно передають бійцям малюнки обереги та продукти харчування.

Власник патріотичного музею АТО, Олексій Святенко передав в школу для створення музею АТО експонати війни, та запросив школярів відвідати його музей в м.Черкасах, так як музей уже став доволі відомим для Черкаських шкіл. Де найширше  у  музеї висвітлено тему: «Випробування війною: Біля цієї експозиції відбуваються  зустрічі   з ветеранами війни і проводяться змістовні екскурсії та уроки мужності з метою патріотичного виховання  підростаючого покоління. Архів музею запропонує численні  спогади учасників боротьби з російським  ворогом. Тут  українські прапори з побажаннями воїнів, що стоять на смерть, захищаючи наш край, фрагменти зброї та  набоїв, що використовуються агресором, які є німим свідченням війни проти України. Тут і  саморобні обереги, жетони, шеврони та особисті речі воїнів АТО, плакати, виготовлені юними учасниками змагань під назвою «Джура» тощо.

 

 

Віталій Чепелуха також передав до музею прапор з підписами бійців 43-ї артилерійської механізованої бригади, та іхнього земляка ст.солдата  Ігоря Чепелухи, світлини тощо. Та наголосив на тому, що Волонтер — це покликання, спосіб життя. Сьогодні волонтери сприяють перемозі України і збереження її державності, не чекаючи за це винагороди. Волонтерська діяльність як прояв милосердя і доброчинності буде існувати доти, доки існує потреба людей у тій чи іншій допомозі та обмежена державна участь у задоволенні потреб своїх громадян, їхній соціальній підтримці.

 

Прес-Центр ЧКТ УК.

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment