Черкаське крайове товариство Українського провело пісенний фестиваль з нагоди Дня гідності та свободи.

23 Ноя Черкаське крайове товариство Українського провело пісенний фестиваль з нагоди Дня гідності та свободи.

21 листопада 2019 р. на базі козацької сотні ЧКТ УК, що в Черкаській міській гімназії №31, відбувся фестиваль української пісні, присвячений популярному тепер серед громадян України святу – Дню гідності та свободи. Це день єднає дві знаменні події новітньої історії нашої країни – Помаранчеву революцію 2004 р. та Революцію Гідності 2013 –початку 2014 рр. І не випадково 21 листопада, адже так сталося, що обидві ці революції, між якими відстань у дев’ять років, розпочиналися саме цього дня.

Окрасою дійства стала участь у ньому козаків і берегинь Руськополянської козацької сотні імені П. Дорошенка (отаман сотні Віктор Коломієць). Водночас вони, наші побратими, є провідними виконавцями Руськополянського народного фольклорно-етнографічного хору «Поляни», який очолює народний артист України Олександр Стадник. Чудові голоси, прекрасно підібраний репертуар та сама доброзичлива атмосфера в актовій залі гімназії посприяли тому, що фестиваль пройшов на високому професійному й естетичному рівні.

Фестиваль запам’ятається і власне виконавцям, і глядачам, тим більше, що самі глядачі – це здебільшого вчителі й учні гімназії, які добре розуміються в пісенному мистецтві. Багато з них є самі учасниками творчих колективів. Ось уже не один рік у Черкасах, Україні та й усій Європі лунає слава народного художнього колективу вокальної студії «Карамель», якою керує Світлана Сємілєткіна. У 2016 р. гімназисти перемогли в проекті Schoolovision, який є аналогом дитячого Євробачення на міжнародній платформі eTwinning, а цього року посіли в цьому конкурсі високе 3-тє місце. Кілька патріотичних пісень із репертуару студії «Карамель» прикрасили програму фестивалю.

Варто зазначити, що фестиваль пройшов за підтримки крайової старшини, отамана ЧКТ УК Віталія Чепелухи.

 

Козацтво щиро дякує своїй берегині, бунчужному УК Вікторії Казьмирук за оригінальну ідею, велику організаційну роботу, яка безсумнівно посприяє посиленню єдності козацтва та всієї Української нації.

Щира вдячність усім виконавцям за патріотизм і майстерність!

 

СЛАВА УКРАЇНІ!

 

 

 

Прес-центр ЧКТ УК

 

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment