Черкаське крайове товариство Українського козацтва привітало Свидівоцьку козацьку сотню з 10-річним ювілеєм!

20 Окт Черкаське крайове товариство Українського козацтва привітало Свидівоцьку козацьку сотню з 10-річним ювілеєм!

19 жовтня 2019 року Свидівоцька козацька сотня ім. Б.Хмельницького ЧКТ УК відсвяткувала свій перший 10-річний ювілей. Саме десять років тому назад,  до 360- річниці створення Української козацької держави,   була створена козацька сотня ім. Б.Хмельницького. Це був знаковий день, адже близько двох десятків молодих козаків поповнили ряди Українського козацтва, яких освятив Митрополит Черкаський і Чигиринський Владика Іоан.

( 10-років тому Ігор Чепелуха)

Також в цей день  був відкритий та освяченний памятний знак легендарному державотворцю, гетьману України Богдану (Зіновію) Хмельницькому, збудований за фінансової підтримки даної козацької сотні на чолі з Віталієм Чепелухою.

 

Минуло десять років та підводячи підсумки діяльності громадської організації, можна з впевненостю сказати, що сотнею зроблено за цей час дуже і дуже багато.  Сотня поповнилася кількісно, прийшло багато нових та цікавих людей, змінився її отаман, та успіхи сотні лише зростають.

З перших днів війни, саме ця козацька сотня відправляла на фронт своїх козаків, а ті хто залишався в ній активно допомогали волонтерством. Було зібрано близько 200 тисяч гривень та перераховано на рахунки ЗСУ, що найменше два  рази на місяць відправлялись волонтерські обози до українських захисників і продовжують це робити по нині. Загальна сума допомоги склала близько 50 мл.гривень за шість років війни.

Велика робота проводиться в закладах освіти з національно-патріотичного виховання молоді, співпрацюємо з Правосланою церквою України, допомогаємо будувати храми, берем участі в заходах організованих церквою, які пропогандують національні ціності, добро і любов до рідної землі.

Тож заходи  з нагоди  10-річного ювілею козацької сотні ім. Б. Хмельницького почались, біля памятного знаку ,,з нагоди 360- річниці створення української козацької держави,, гімном України, та покладання квітів до підніжжя памятного знаку.

Перед присутніми виступив крайовий отаман Віталій Чепелуха, та привітав з ювілеєм побратимів  на чолі з отаманом козацької сотні ім Б.Хмельницького  Олегом Чепелухою,та подякував  за здобутки перед Українським козацтвом та Українським народом, і висловив сподівання, що сотня буде  лише рухатись вперед до перемоги в розбудові Української козацької держави, а також присвоїв чергове військово-козацьке звання,, Курінний,,(майор) отаману Свидівоцької козацької сотні.

  Сільський голова Свидівоцької громади Світлана Вовк подякувала козакам за ту благородну  роботу, що вони роблять в імя України, за своїх героїв, що з збоєю в руках боронять територіальну цілісність та Українську незалежність.

На заходах були також присутні учасники бойових дій,що є гордістю козацької сотні, а саме Валерій Чепурний, Юрій Беліменко, та Ігор Чепелуха.

Вони також привітали своїх побратимів-козаків та подякували їм за гуманітарну допомогу під час проведення антитерористричної операції на сході України.

ПРЕС-ЦЕНТР ЧКТ УК.

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment