Черкаське крайове товариство Українського козацтва поповнилось іще одним козацьким класом.

12 Окт Черкаське крайове товариство Українського козацтва поповнилось іще одним козацьким класом.

Черкаське крайове товариство Українського козацтва приділяє значну увагу  у національно- патріотичному  вихованні молоді на Черкащині.

У НВК с. Посухівки  на Уманщині(директор Баюк В.М.) склали обітницю-присягу і отримали перший козацький документ, Реєстрову грамоту, п’ятикласники. Тож народився ще один козацький  клас на Черкащині.Перед цим кожний підрозділ(клас) прозвітувалися перед своїм отаманом. В процесі свята відбулось живе спілкування з козачатами та їхніми наставниками – учителями.

Оптимізму у подальшій співпраці додає і той факт, що директор  закладу, теж прийняла висвяту і склала присягу на вірність Українському козацтву та Українському народу. Духовний наставник  Уманського коша, настоятель Покровської церкви от. Миколай  у козацькій церкві с. Городецького здійснив обряд посвяти.

Перед присутніми виступив Кошовий отаман УК Уманського коша  Володимир Сивак та привітав з прийдешніми святами, Днем Присвятоі Богородиці покрови та Днем Українського козацтва, Історія зберігає багато свідчень того, як вищою волею Пресвята Богородиця боронила наш народ, наше козацьке військо, надавала воїнам сил у боротьбі з ворогом. Саме тому в Україні свято отримало другу назву – Козацька Покрова і відзначається ще й як день українського козацтва. Я щиро вітаю всіх, в кому живе дух наших славних попередників – запорожців, бажаю здоров’я і нових перемог в ім’я нашої великої Батьківщини.

ПРЕС-ЦЕНТР ЧКТ УК.

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment