Черкаське крайове товариство Українського козацтва підтримало патріотичне таборування «Козацький фарватер»

07 Окт Черкаське крайове товариство Українського козацтва підтримало патріотичне таборування «Козацький фарватер»

У першій декаді жовтня, напередодні великих релігійних, національних, державних і народних свят, що припадають на 14 жовтня, у Черкасах відбулося кількаденне таборування юнацьких організацій військово-патріотичного спрямування «Козацький фарватер». Його традиційно (з 2012 р.) провела ЧОО Спілки офіцерів України за підтримки інших патріотичних громадських організацій, серед яких і ЧКТ УК, представлене козаками студентської козацької сотні ім. Б. Хмельницького.

На прохання організаторів крайовий хорунжий ЧКТ УК, радник Гетьмана УК, професор Ю. Присяжнюк прочитав дві міні-лекції (по 30 хв. кожна) юним учасникам таборування. Він торкнувся актуальних для сучасних українців питань історії: 1) про спільні звитяжні битви українських козаків і кримських татар проти чужоземних поневолювачів; 2) чим принципово відрізняються сучасні українські козаки від «казачков» РФ, які беруть участь в тимчасовій окупації Криму й східної частини Донбасу; 3) за яку ідею воювала Українська Повстанська Армія (УПА)? 4) які підрозділи УПА і де діяли на території Черкащини? Спілкування пройшло на хвилі взаємної уваги/поваги, у змістовній, конструктивній, емоційно-доброзичливій атмосфері. Серед слухачів приємно було бачити старих знайомих – 15-16-річних юнаків і дівчат, які не вперше проходять вишкіл.

Окрім іншого, козаки ЧКТ УК відповідали за безпеку проведення заходу. Принагідно вони висловлюють вдячність організаторам таборування за нагоду кількаденного продуктивного спілкування з учнівською молоддю, з якою ми всі пов’язуємо кращі перспективи духовного, національно-державного та культурно-мистецького ствердження УКРАЇНИ.

 

Головний урок таборування «Козацький фарватер 2019»: бути патріотом сьогодні означає вірити й стверджувати Україну, все українське. УКРАЇНА – це кожен із нас і ми разом, це наша держава, це нація, це світ, що означає для нас найвищу сакральну цінність!!! Україна понад усе і вище неї лише Господь Бог!

З прийдешніми УКРАЇНСЬКИМИ СВЯТАМИ!

Слава Україні!

Прес-центр ЧКТ УК

 

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment