Черкаське крайове товариство Українського козацтва взяло участь у святкуванні Дня міста Черкас

15 Сен Черкаське крайове товариство Українського козацтва взяло участь у святкуванні Дня міста Черкас

 

Черкаси ‒ козацьке місто. У цьому має нагоду переконатися кожен, хто потрапляє до обласного центру, адже про це нагадують назви вулиць, пам’ятники й численні пам’ятні знаки, також рекламні щити та традиційна для нашого регіону агітаційна продукція. Тож, відзначення 733-ї річниці міста, якому випало бути історичним регіоном виникнення Українського козацтва, є знаковим, фактично близьким за своїм значенням до Дня козацтва та інших аналогічних свят.

 

Цьогоріч Черкаське крайове товариство Українського козацтва приєдналося до масштабного заходу, яке проводили голова комітету мікрорайону «Південний» Черкас (вул. 30 років Перемоги, буд. 22) Людмила Музиченко та секретар комітету Анна Єфіменко. Самобутності дійству додавала та обставина, що обидві очільниці органу місцевого самоврядування населення є берегинями Українського козацтва. Власне козацтво представляли крайовий отаман В. Чепелуха, крайова старшина Ю. Присяжнюк, Л. Сандига, Р. Смілянець та ін.

 

 

Чи не вперше у заході з нагоди святкування Дня міста взяли участь сотні людей, серед них особи різного віку, професій і статі. Вони мали можливість побачити й послухати виступи митців художньої самодіяльності, виставку живописних творів. Проводячи час у приємному спілкуванні, учасники зібрання самі долучалися до концертної програми.

Приємним сюрпризом для присутніх став показовий виступ Першої козацької спортивної сотні імені П. Скоропадського за програмою Кіокушін Ікко карате, тренером якої є полковий отаман Валерій Магеррамов, а сотенним отаманом Данило Цуканов. Крайове козацтво гордиться своїми юними вихованцями, які щоденно вдосконалюють майстерність, швидко стають справжніми професіоналами одного з найважчих і найжорсткіших різновидностей карате.

 

 

Святкування завершилося традиційною козацькою кашею. Поласували гарячою та апетитною стравою як дітлахи, так і люди літнього віку. Козаки подбали, аби гості свята спробували домашні смаколики, вгамували спрагу прохолодними напоями.

 

 

Отриманий досвід відзначення Дня міста Черкас на рівні мікрорайону козаки ЧКТ УК використовуватимуть у наступних виховних громадських заходах.

 

 

патріотам-черкасцям, які є продовжувачами героїчного Українського козацтва

 

СЛАВА УКРАЇНІ!

 

 

 

Прес-центр ЧКТ УК

 

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment