Черкаське крайове товариство Українського козацтва привітало Інститут історії і філософії з 25-річчям!

24 мая Черкаське крайове товариство Українського козацтва привітало Інститут історії і філософії з 25-річчям!

23 травня 2019 р. делегація ЧКТ УК узяла участь у заходах, приурочених відзначенню 25-річчя Навчально-наукового інституту історії і філософії Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького. За чверть століття Інститут ‒ краще знаний людьми старшого покоління як історичний факультет ‒ перетворився на провідний серед решти аналогічних підрозділів України.

Крайове товариство Українського козацтва довгий час співпрацює з Інститутом, тому скористалося нагодою аби привітати своїх партнерів і друзів ‒ освітян. У вітальному слові було сказано, що наразі нас єднає багато що, але передусім висока й почесна місія ‒ національне виховання української молоді. Перебування частини студентів і випускників Інституту в лавах воїнів ЗСУ, волонтерів, Українського козацтва, інших патріотичних організацій ‒ пряме тому свідчення.

Приємно нагадати, що спільними зусиллями зроблено чимало справ. ЧКТ УК, зокрема, безпосередньо причетне до оформлення двох навчальних аудиторій із етнографії (етнології), участі у спільних заходах в урочищі Холодний Яр та інших історичних місцях Черкащини, до проведення численних наукових форумів, у тому числі за участю співробітників Інституту історії України НАН України.

 

З нагоди ювілею та беручи до ваги значний внесок членів адміністрації й керівництва профспілки Інституту історії і філософії крайовий отаман ЧКТ УК В. Чепелуха нагородив козацькими грамотами доцентів С. Гальченко, О. Сухушину, Л. Лисицю, М. Захарченко, а директора, професора Наталію Земзюліну ‒ медаллю «За сумлінну працю».

 

СЛАВА УКРАЇНІ!

 

 

 

Прес-центр ЧКТ УК

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment