Черкаське крайове товариство Українського козацтва привітало Руськополянську козацьку сотню ім. П. Дорошенка з ювілеєм

21 мая Черкаське крайове товариство Українського козацтва привітало Руськополянську козацьку сотню ім. П. Дорошенка з ювілеєм

18 травня 2019 р. у селі Руській Поляні Черкаського району відбулося кілька знаменних подій. По-перше, урочисте богослужіння з нагоди висвячення новозбудованої каплиці Православної церкви України. До села завітав митрополит Черкаський і Чигиринський, Голова Синодального управління військового духовенства Іоан зі священиками Черкаської єпархії. Його благословення та напутнє слово отримали козаки й берегині Українського козацтва, а також присутні парафіяни, мешканці села. До речі, перші писемні згадки про Руську Поляну датовані ХVII ст., добою козаччини, і, що цікаво, пов’язані вони зі спорудженням та наступною перебудовою в ньому церковного православного храму.

 

По-друге, у заходах активну участь узяв Гетьман України Микола Пантелюк. Його візит засвідчив факт визнання Гетьманом України, а в його особі всією Генеральною старшиною УК провідне місце ЧКТ УК, його підрозділів у сучасному козацькому русі України. За участю М. Пантелюка відбулися урочистості з нагоди святкування 5-ї річниці створення Руськополянської козацької сотні ім. П. Дорошенка. До козацьких лав було прийнято нове поповнення, яке склало присягу Україні – Народу, Державі, Козацтву.

 

До обох заходів долучилася крайова старшина ЧКТ УК у складі: отамана Віталія Чепелухи, хорунжого Юрія Присяжнюка, бунчужного Леоніда Сандиги, обозних Степана Титаренка та Івана Осадчука, скарбничого Людмили Музиченко, полкового отамана Валерія Магеррамова, сотенного отамана Данила Цуканова та інших старшин. Було висловлено вдячність усім козакам-руськополянцям за будівництво каплиці, волонтерську діяльність та патріотичне виховання, насамперед полковнику УК Миколі Дуднику, внесок якого виявився особливо значним.

 

Принагідно делегація старшин дякує козакам-руськополянцям, її отаману Вікторові Коломійцю за службу на благо Українського народу, також за повагу й гостинність.

 

Слава Ісусу Христу!

Слава Україні!

 

 

 

Прес-центр ЧКТ УК

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment