Черкаське крайове товариство Українського козацтва провело низку заходів по області до дня памяті та примирення.

10 мая Черкаське крайове товариство Українського козацтва провело низку заходів по області до дня памяті та примирення.

День пам’яті і примирення,  цей  день  викликає відчуття безмежної гордості за наш народ та водночас уособлюють героїзм і вічну скорботу за мільйонами нерозквітлих українських доль, омріяних задумів. Подвиг, здійсненний нашими дідами й прадідами, настільки великий, що його масштабність із часом стає лише яскравішою і помітнішою, нагадуючи всім про необхідність збереження миру та недопустимості війни. 

Черкаське крайове товариство Українського козацтва провело низку заходів в районних центрах області на честь визначних дат:

 

 м.Монастирище (отаман Музика В.І.)

у  школі відбувся тематичний захід “Пам’ятаємо. Перемагаємо.1939-1945 рр.”, який підготували учні 8-Б класу з класним керівником Поночовною Л.І.
Під час урочистого заходу учні згадали сумні події Другої світової війни, зворушливі літературні та музичні композиції не залишили жодного присутнього у залі байдужим до подій воєного лихоліття.
Ведучі заходу з квітами і словами вдячності звернулися до ветерана, який був запрошений в цей пам’ятний день до нашої школи.
“Не щезне з пам’яті людської, не піде в забуття велика трагедія нашого народу…” – такими словами розпочав своє звернення до усіх присутніх учасник АТО, козак,  методист з військово-патріотичного виховання районного методичного кабінету Музика Василь Іванович.

Він з гордістю відзначив величезний внесок українців у здобутті перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Особливу увагу Василь Іванович звернув на сучасних воїнів і бійців, які самовіддано захищають територіальну цілісність нашої держави на сході України. Хвилиною мовчання школярі вшанували пам’ять мільйонів загиблих на полі бою під час Другої світової війни.

м.Умань (кошовий отаман Сивак В.М.)


Ніколи не будуть забуті імена тих, хто в тяжкий для країни час здійснив неповторні подвиги, хто не шкодував свого життя заради щастя нинішніх поколінь. Ми у вічному боргу перед тими, хто в жорстокій битві отримав Славетну Перемогу, хто у післявоєнні роки відбудовував зруйновану країну.

 

Поклали квіти до памятного знаку Stalag-349 ,,Уманська яма”

м. Катеринопіль (отаман Кураш В.І.)

Саме в цей день у 1945 році набув чинності Акт про капітуляцію Німеччини. Український Інститут національної пам’яті вважає, шо ця дата дає можливість оцінити внесок українського народу в перебіг і завершення Другої світової війни, підсумувати її масштабні спустошливі наслідки для України, а також винести життєво важливі уроки для нашої держави сьогодні.

с. Руска Поляна Черкаського району ( отаман сотні Коломієць В.Г.)

Козаки Рускополянської сотні взяли участь у ході, де засвідчили свою повагу до тих , хто поклав своє життя за ради Великого майбутнього нашої України.

 

 

ПРЕС-ЦЕНТР ЧКТ УК.

 

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment