Черкаське крайове товариство Українського козацтва вітає українців з Днем пам’яті та примирення!

08 мая Черкаське крайове товариство Українського козацтва вітає українців з Днем пам’яті та примирення!

 

8 травня ‒ особливе свято. В українському календарі воно з’явилося відносно недавно ‒ запроваджене указом Президента України 24 березня 2015 р., як символ перемоги над нацизмом, що особливо актуально в умовах національно-оборонної війни проти новітньої російської агресії.

8 травня 2019 р. делегація ЧКТ УК взяла участь в урочистих заходах, що відбувалися в Черкаській санаторній школі-інтернаті І–ІІ ступенів Черкаської обласної ради. Запросивши крім козаків-волонтерів ще й воїнів-десантників ЗСУ.

Учителі та учні навчального закладу підготували чудовий концерт художньої самодіяльності, в якому задіяно фактично всі класи. Особливо зворушливим було театралізоване дійство старшокласників, які відтворили переживання матері, що чекає сина-захисника з війни.

Свято вдалося. Воно позначалося гідним вшануванням подвигу українців, їхнього визначного внеску в спільну перемогу народів над нацизмом у 1945 р. Водночас засвідчило бажання патріотичних сил єднатися навколо стратегічних і взаємопов’язаних пріоритетів – Української нації та держави.

 

Підписано Угоду про співпрацю між:

ГО «Черкаське крайове товариство Українського козацтва»;

ГО «Ветерани війни «Захисники України»;

 Черкаською загальноосвітньою санаторною школою-інтернатом.

Вона покликана створити умови для українського національно-патріотичного, військово-спортивного та морально-естетичного виховання. Також для надання реабілітаційної допомоги учасникам ООС, усім нужденним пенсіонерам, інвалідам, іншим людям із обмеженими можливостями, а ще для сприяння талановитій учнівській і студентській молоді.

 

 

Користуючись нагодою, ЧКТ УК висловлює щиру вдячність своїм друзям-побратимам – воїнам-десантникам, які об’єдналися в ГО «Ветерани війни «Захисники України»» (керівник Сергій Очеретній) та чудовому творчому колективу Черкаської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату І–ІІ ступенів (директор Людмила Шарапа) за співпрацю.

З Днем пам’яті та примирення!

 

Ніколи знову!!!

Слава Україні!!!

 

 

 

Прес-центр ЧКТ УК

 

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment