Черкаське крайове товариство Українського козацтва вшанувало пам`ять ліквідаторів на Чорнобильській АЕС.

26 Апр Черкаське крайове товариство Українського козацтва вшанувало пам`ять ліквідаторів на Чорнобильській АЕС.

Сьогодні 33-ті роковини наймасштабнішої техногенної Чорнобильської катастрофи в історії людства … Черкаське крайове товариство Українського козацтва на чолі з отаманом Віталієм Чепелухою взяло участь в заходах по вшануванню пам`яті ліквідаторів на Чорнобильській АЕС.

 

(на фото: Чепелуха Олег, Музиченко Людмила, Чепелуха Світлана, Шевченко Петро, Титаренко Степан, Чепелуха Віталій, Магеррамов Валерій, Сандига Леонід.)

Серед козаків також є учасники ліквідації цієї жахливої катастрофи, а саме осавул УК Леонід Сандига, який на той час працював в органах внутрішніх справ, і брав участь в заходах по ліквідації техногенної  аварії наЧорнобильській АЄС.

На заході були присутні мерія міста, митрополит Черкаський Чигиринський Іоан, представники різних організацій та гості міста.

Вшанували ліквідаторів Чорнобильської аварії на АЄС покладанням квітів.

 

Чорнобиль – це не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків. Завдяки самопожертві ліквідаторів аварія стала символом жертовності в ім’я Батьківщини, в ім’я мільйонів людей та прийдешніх поколінь.

Ризикуючи своїм життям та здоров’ям, вони виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу й подальшого розповсюдження радіації. Час не загоїв чорнобильських ран, не стер у пам’яті важкі й героїчні події, імена мужніх добровольців — пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які тієї квітучої весни відправились на зустріч невідомій небезпеці, виявивши жертовність, високий патріотизм, зупиняючи ядерну катастрофу. Їхній подвиг назавжди записаний до літопису людської мужності та навічно залишиться у пам’яті українського народу.

 

ПРЕС- ЦЕНТР ЧКТ УК.

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment