Черкаське крайове товариство Українського козацтва виховує патріотичну молодь на Монастирищені.

16 Мар Черкаське крайове товариство Українського козацтва виховує патріотичну молодь на Монастирищені.

Черкаське крайове товариство Українського козацтва має багато козаків – добровольців АТО. Серед них Василь Іванович Музика, осавул УК,  колишній директор школи, який не дивлячись на свій  поважний вік, проміняв своє тихе і спокійне житя на боротьбу з російським агресором в зоні АТО-ООС.

До дня Добровольця в м. Монастирищі Василь Музика  вів  дискусію з молоддю про добровольців, самопожертву заради Батьківщини, безкорисливість та героїзм, що є ще люди, які у важкий для країни час стали на її захист.


Але є ще одна невисвітлена сторінка цієї війни. Це участь в ній представників українського козацтва, які разом з “афганцями”, майданівцями, “правосеками” говорить Василь Іванович, стали основою добровольчого руху.

На жаль тодішня влада не дозволила створити козацькі військові формування. але у бойових діях приймали участь близько 6000 українських козаків,  157 загинули. Це були мотивовані, дисципліновані, підготовлені бійці добробатів і регулярних частин ЗСУ. Козацькі організації прийняли активну участь у волонтерському русі.

Називаючи військові частини іменами козацьких гетьманів, керівництво ЗСУ не розуміють, що не назва робить військо боєздатним, а моральний дух, сокральний звязок із козацьким минулим.


Представники Українського козацтва продовжують свою безкорисливу роботу по військово – патріотичному вихованні молоді, стають солдатами Української армії. Козацтво ще не вмерло. Воно воює за Україну.

 

Слава Українським захисникам!

Слава Українському козацтву!

Слава Українській молоді!

ПРЕС-ЦЕНТР ЧКТ УК

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment