Черкаське крайове товариство Українського козацтва провело району козацьку звітно-виборну раду на Христинівщині

16 Дек Черкаське крайове товариство Українського козацтва провело району козацьку звітно-виборну раду на Христинівщині

14 грудня 2018 року  в місті Христинівка відбулась района козацька звітно-виборна рада ЧКТ УК. Згідно статуту козацької організації, такі ради проводяться раз у три роки. В міському будинку культури зібралось близько двадцяти козаків, що входять в склад Христинівського козацького полку ім Івана Гонти, де слухали звіт роботи за рік отамана полку, полковника Українського козацтва Ковбасюка Степана Григоровича.

 

 

В своїй доповіді Степан Григорович доповів про роботу підрозділу, особливу увагу звернув на роботу з підростаючим поколінням в навчальних закладах району з національно-патріотичного виховання, а також про участь козаків  в обласних заходах, що проводило ЧКТ УК на протязі всього  поточного року.

Житьєвий шлях отмана в козацтві більше двадцяти років, тому при нагідно від подякував всім козакам, що підтримували його на протязі вього терміну в козацтві, та склав свої повноваження отамана в звязку з досягненням 70-річного віку, та очоловив раду старійшин полку.

 

Крайовий отаман ЧКТ УК Віталій Чепелуха зачитав наказ про заохочення, та нагородив  козацькими грамотами найактивніших козаків  Христинівського полку, а саме Ковбасюка Степана Григоровича, Костюка Валерія Васильовича та Передрія Миколу Архиповича, та висловив сподівання про покращення роботи полку на благо рідної держави.

 

 

Кошовий отаман Уманського козацтва Володимир Миколайович Сивак, як куратор даного козацького підрозділу подякував за плідну роботу отаману  і його підлеглим та окреслив нові завдання в покращенні козацької діяльності.

 

 

Запропонована кандидатура на посаду отамана Христинівського козацького полку  Валерія Костюка була підтримана козаками, та проголосовано одноголосно. Тож сподіваємося , що молодий та енергійний отаман спрямує в правильному руслі роботу полку, адже за плечима Валерія Васильовича великий житьєвий  досвід та багато зроблених добрих справ на благо українського народу.

 

 

ПРЕС_ЦЕНТР ЧКТ УК

 

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment