Черкаське крайове товариство Українського козацтва доклало багато зусиль, щоб постав церковний купол на рускополянській каплиці.

23 Ноя Черкаське крайове товариство Українського козацтва доклало багато зусиль, щоб постав церковний купол на рускополянській каплиці.

Божі справи у Руській Поляні.

На тлі минулих подій, які відбувалися у нас в країні з 2014 року, козаки  Руської Поляни носили ідею збудувати в своєму селі церкву Київського Патріархату, так як багато селян не бажали ходити до Московського попа, і їм доводилось їздити до церкви в місто . Бог почув молитви і допоміг цій мрії збутися.

07.04.2016р. настоятель храму релігійної парафії Вознесіння Господнього Ієрей  Ігор  Мигаль та настоятель храму Амфілохія Почаєвського Віталій Клим звернулися з проханням до русько – полянської  козацької сотні ім. Петра Дорошенка  про спияння в будівництві  церкви Київського Патріархату в селі Руська Поляна.

Тимчасово , поки вирішувалося питання на сесії сільської ради по виділенню земельної ділянки, та дозвілу під  будівництво церкви, отаман русько-полянської козацької сотні ім. П. Дорошенка, Віктор  Коломієць  надав батьківську хату для церковної служби.

Депутати селищної ради, на чолі з головою села Олегом Гриценко, схвалили та прийняли рішення.

Та поки  розроблялась  проектна документація під церкву, громада села спільно з козаками збудували каплицю. В ній  був проведений обряд освячення хреста, на якому були присутні гості: Благочинний Макогон Василь в.о. секретаря Черкаської Єпархії  Української Православної Церкви Київського Патріархату, Благочинний Андрій Шпунт, Віталій Клим Настоятель Храму Амфілохія Почаєвського, настоятель храму релігійної парафії Вознесіння Господнього Ієрей Мигаль Ігор.

 

Найактивніші  в допомозі по будівництву були такі козаки, як Микола Дудник , Григорій Шраменко , Віктор Шапран , Микола Чепчуренко , Яків Черненко та  Віктор Коломієць.

Незабаром отець Ігор в каплиці планує проводити недільну школу для дітей.

Дякуємо всім, хто взяв участь у будівництві цього невеличкого, але потрібного для людей храму  Київського Патріархату в селі Руська Поляна!

Нехай Бог всіх вас благословляє на хороші , добрі справи і посилає міцне здоров`я вам і вашим родинам!

 

Слава Українській православній церкві Київського патріархату!

Слава Українському козацтву!

Слава Україні!

ПРЕС_ЦЕНТР ЧКТ УК.

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment