Черкаське крайове товариство Українського козацтва відвідало Національний заповідник Хортиця

19 Ноя Черкаське крайове товариство Українського козацтва відвідало Національний заповідник Хортиця

Національний заповідник Хортиця – це не просто найбільший острів на Дніпрі, але і унікальний природний та історичний комплекс. Унікальність цього місця широко визнана, в 2007 році Хортиця була названа одним із “Семи див України”.

Природа острова вражає своєю красою. На порівняно невеликій його площі (довжина Хортиці становить 12 км, а ширина – в середньому 2,5 км) є свої степи, луки, дубові та хвойні ліси. Завдяки особливим мікрокліматичним умовам, які виникли через велику кількість сонця, прісної води і сухого повітря, флора острова істотно відрізняється від материкової.

Але найбільш цікава Хортиця саме з історичної точки зору, адже її історія овіяна легендами далекого минулого. Але найяскравіші події в історії Хортиці пов’язані, безумовно, з запорізькими козаками, адже саме тут знаходилося славетне козацьке укріплення – Запорізька Січ.

Найпопулярнішим серед відвідувачів є історико-культурний комплекс “Запорізька Січ”, що відтворює образ козацької столиці й атмосферу часів козацтва. Тут зібрані воєдино найцікавіші елементи архітектури, культури, побуту і життя запорізьких козаків.

Січ на Хортиці побудована за образом справжньої Січі, тут присутні всі елементи Січей, які існували. Навколо комплексу розташовані захисні фортифікаційні укріплення: високий вал, глибокий рів і огорожа у вигляді дерев’яного частоколу.

Мандрівка у “Запорізьку Січ” дозволяє доторкнутися до славного минулого України, залишає незабутні враження завдяки унікальній атмосфері та історичному духу козацтва

.

 

“Острів-музей – просто фантастика. Було враження, ніби я поринула в епоху і культуру, пов’язану з історією запорізького козацтва.

 

ПРЕС_ЦЕНТР ЧКТ УК

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment