Черкаське крайове товариство Українського козацтва поповнилося козацькими класами.

11 Ноя Черкаське крайове товариство Українського козацтва поповнилося козацькими класами.

УМАНСЬКИЙ КІШ ІМ. І. ГОНТИ ПОПОВНИВ СВОЄ МОЛОДІЖНЕ КРИЛО.

 

Ідея створення козацьких класів на Черкащині позитивно сприймається керівниками шкіл небайдужими до покращення військово-патріотичного виховання молоді.

В м. Умані біля памятного знаку борцям за Волю, І. Гонти та М.Залізняка зібралися козаки Уманьського коша ЧКТ УК,  учні  іх батьки,  вчителі та мешканці міста.

 

До урочистого складання клятви-присяги козацьких джур і берегинь підготувались учні 5-го класу уманської школи (директор: Шульга Стефанія Іванівна),та  учні 10-го класу  Тальнівського НВК ЗОШ-гімназії № 1 (заступник директора Васільєва Людмила Василівна)  .

В заходах взяли участь  “Козацтво Маньківщини”  отаман-осавул Карпенко П. М., та  Манастирищинський кіш, отаман – осаул  УК Музика В.І.

Як і належить, згідно статуту та козацьких звичаїв висвяту молодого поповнення і старших козаків проводив незмінний духівник Уманського козацтва, осавул УК, настоятель Свято-Покровської козацької церкви с. Городецького, отець Миколай.

Кошовий отаман, генерал- осаул УК Володимир Сивак вручаючи реєстрові грамоти молодим козакам, привітав іх з великою подією в їхньому житі, і висловив сподівння про те, що вони гідно будуть представляти і популірізувати Українське козацтво не лише в Україні, а у всьому світі.

Слава Українській молоді!

Слава Українському козацтву!

Слава Україні!

ПРЕС_ЦЕНТР ЧКТ УК.

 

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment