Черкаське крайове товариство Українського козацтва взяли участь у відкриті музею в Черкаській санаторній школі інтернаті ЧОР

12 Окт Черкаське крайове товариство Українського козацтва взяли участь у відкриті музею в Черкаській санаторній школі інтернаті ЧОР

Напередодні 14 жовтня, свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня захисника України та Дня Українського козацтва ЧКТ УК взяло  участь у відкритті шкільної кімнати-музею «Шкільна родина за мир в Україні» у Черкаській загальноосвітній санаторній школі-інтернаті І-ІІ ступенів Черкаської обласної ради .

Історія його створення почалася в буремному 2014. Коли вся країна встала на підтримку нашої армії, практично знищеної на той час. Учні школи писали щирі листи бійцям, створювали обереги для наших захисників. Батьки школярів приєдналися до збору продуктових наборів і теплих речей, коштів пораненим, закупівлі тепловізорів та термобілизни. Ярмарки, концерти, акції силами учнів дали свої плоди. За чотири роки на допомогу українській армії школою було перераховано 227860 грн. У втіленні благодійних проектів школі активно допомогає  Черкаське крайове товариство Українського козацтва.

І армія не залишається в боргу. Вдячні бійці надсилали школярам листи з сердечними вітаннями, привозили в подарунок речі для шкільного музею і розповіді для патріотично-виховних бесід.
Так утворився куточок АТО біля шкільної бібліотеки. З глибоким сумом педагоги школи дізналися про загибель Іллі Іделя – у минулому учня нашої школи. Тепер його портрет – на почесному місці в музеї.
Коли постало питання про розширення музею, школярі з великим завзяттям заходилися плести маскувальну сітку, щоб декорувати стіни приміщення. Учні 7-9 класів відкрили для себе нову сторінку у волонтерській діяльності, відчули свою причетність до збереження життя наших воїнів і зрозуміли роль звичайних громадян в справі захисту держави.

????????????????????????????????????

Тож на відкриття музею в Черкаській загальноосвітній санаторній школі-інтернаті І-ІІ ступенів Черкаської обласної ради завітали перший заступник голови облдержадміністрації Віталій Коваль Володимирович, крайовий отаман Черкаського крайового товариства українського козацтва Віталій Чепелуха, крайовий хорунжий, радник гетьмана Українського козацтва Юрій Присяжнюк, хорунжий Черкаського крайового товариства українського козацтва, командир полку Валерій Магеррамов, осавул Черкаського крайового товариства українського козацтва Леонід Сандига, учасник бойових дій в зоні АТО, Олександр Кутній, голова громадської організації Черкаського Центру допомоги армії Оксана Циганок, волонтер, очільник патріотичного музею АТО Олексій Святенко, протоієрей Української православної церкви Українського патріархату Андрій Шпунт, дружина і донька колишнього учня школи Іделя Іллі, який загинув в зоні АТО, а також батьки учнів, які є учасниками АТО.

????????????????????????????????????

Після відкриття музею в актовій залі школи відбулася історико -музична композиція «Черкащина – колиска козацької вольності», яка стала логічним продовженням серії патріотично-виховних заходів до Дня захисника України та Дня Українського козацтва. Залучення школярів до історії нашого народу допомагає виховати нове покоління українців справжніми патріотами

У своєму вітальному слові Крайовий отаман ЧКТ УК Віталій Чепелуха привітав колектив школи з  святами та подякував їм за багаторічну співпрацю на благо майбутнього нашої держави, вручивши  директору школи Щарапі Людмилі Володимирівній коровай та благочину грамоту від святійшого Патріарха Киівського і всія Руси України Філарета.

Радник Гетьмана Українського козацтва Юрій Присяжнюк також долучився до привітань та вручив Черкаській санаторній школі -інтернат медаль ,,Слава Україні  -Героям слава,, за благодійну участь в допомозі фронту.

Прес-центр ЧКТ УК

 

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment