Черкаське крайове товариство Українського козацтва підтримало проведення зльоту «Козацький фарватер»                   

10 Окт Черкаське крайове товариство Українського козацтва підтримало проведення зльоту «Козацький фарватер»                   

Національно-патріотичне виховання, складовою якого є військовий вишкіл української юні, сьогодні є завданням багатьох громадських організацій України. Очевидно, що 14 жовтня, дата, що віднедавна єднає славні та героїчні події різних часів історії українського народу, дає особливий привід для активізації відповідних тематичних заходів. З цієї нагоди приємно відмітити, що уже сьомий рік поспіль Черкаська обласна організація Спілка офіцерів України проводить збір дитячо-юнацьких організацій військово-патріотичного спрямування «Козацький фарватер». Цьогоріч він відбувся 29–30 вересня на базі Черкаського яхт-клубу «Парус» та «Дахнівської Січі» (м. Черкаси). На запрошення організаторів участь у «Козацькому фарватері» взяв крайовий хорунжий ЧКТ УК, радник гетьмана УК, професор Юрій Присяжнюк.

Оскільки таборування присвячене Дню героїв – Святу Покрови Пресвятої Богородиці, Дню Українського козацтва, Дню Української Повстанської Армії, Дню захисника України), відповідною була й тематика лекційної програми. Ю. Присяжнюк прочитав 30-хвилинну лекцію на тему «Українське козацтво – націєутворююча історична спільнота», а також провів 15-хвилинну бесіду «УПА як мілітарна спроба відродження української державності і захист українців під час Другої світової війни».

Особливий інтерес юні слухачі виявили до лицарської героїки, власне козацької історії міста Черкас, тих принципових історичних, ментальних і моральних відмінностей, які існують між українськими козаками та російськими «казачкамі». Зі ще більшою цікавістю вони познайомилися з оригінальним історичним документом – агітаційною листівкою «За що бореться Українська Повстанська Армія?», зокрема з її ключовими словами: «УПА бореться за цілковите звільнення українського народу від російсько-більшовицького та німецького (нацистського) іга, за побудову Української Самостійної Держави…».

Варто зазначити, що і Черкаське крайове товариство Українського козацтва, і Черкаська обласна організація Спілка офіцерів України стоять на патріотичних позиціях національно-державної єдності українців, їхнього гуртування навколо християнських цінностей, європейських стандартів життя. Це відкриває перспективи подальшої дієвої співпраці. Дякуємо за запрошення!

Слава Ісусу Христу!

Слава Українським Героям!

Слава Україні!

Прес-центр ЧКТ УК

 

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment